Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. 4 victime

Slider Special

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Trei persoane, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare au continuat, iar autorităţile au putut comunica verbal cu a patra victimă. Aceasta a fost scoasă inconştientă şi predată echipajelor medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată. Bilanţul final indică faptul că o altă victimă are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelate două sunt conştiente. Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. Poliţia Harghita face cercetări pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

UPDATE – ”Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă”, a transmis IPJ Harghita.

UPDATE – Bilanţul final transmis de IGSU arată că o victimă a decedat, o alta are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelalte două victime sunt conştiente şi au diverse traumatisme.

”Acţiunile de căutare-salvare au încetat, forţele de intervenţie se retrag”, a precizat sursa citată.

UPDATE – Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că una dintre victime va fi transportată la o unitate medicală din Târgu Mureş. Întrucât condiţiile nu permit transportul cu elicopterul, aceasta va fi dusă cu o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

UPDATE – ”A fost extrasă şi cea de-a patra victimă, este inconştientă, a fost predată echipajelor medicale de la faţa locului”, a transmis IGSU.

UPDATE – Potrivit ISU Harghita, echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă şi acţionează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

UPDATE – ”La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un perete al unui internat aparţinând unui liceu din localitate s-a prăbuşit. Au fost scoase de sub dărâmături trei persoane, cu vârste aproximativ între 15-17 ani. Acestea au fost transportate la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Harghita.
 
În prezent, sunt efectuate activităţi de căutare.
 
UPDATE – Reprezentanţii ISU Harghita au anunţat că victima aflată în stop cardio-respirator a răspuns manevrelor de resuscitare şi este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale.
 
În continuare se desfăşoară misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături.
 
Potrivit informaţiilor preliminare, în total patru persoane ar fi fost surprinse de prăbuşire.
 
Prefectul judeţului Harghita, Petres Sandor, a explicat că a patra victimă este căutată inclusiv cu ajutorul unui câine al salvamontiştilor. Primele informaţii arată că este vorba tot de o elevă.

Prefectul de Harghita a menţionat că această clădire urma să intre reparaţii, însă nu a oferit detalii, precizând că importantă este salvarea tuturor victimelor.

UPDATE – Potrivit reprezentanţilor ISU Harghita, trei persoane au fost scoase de sub dărâmături, iar pentru una se aplică manevre de resuscitare.
 
Prima persoană scoasă a fost predată conştientă echipajelor medicale, a doua în stare semiconştientă.
 
Acţiunile de căutare continuă.
 
 Potrivit ISU Harghita, la Odorheiul Secuiesc, un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” s-a prăbuşit şi este  posibil să fie persoane surprinse sub dărâmături. 
 
Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţ.
 
La locul intervenţiei au fost alocate 2 maşini de stingere, 1 descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanţă SMURD, 2 ambulanţe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *