Rețelele UE din Transilvania, pregătite pentru prioritățile anului 2024

Politica externa Slider

Peste 20 de reprezentanți ai rețelelor, punctelor de informare și consilieri UE din patru județe din Nord-Vestul României și-au dat întâlnire, în weekend-ul care a trecut, la Baia Mare, în cadrul reuniunii anuale.

Au participat reprezentanți ai rețelelor Uniunii Europene precum: EUROPE DIRECT, Oficiul European de Brevete, EURODESK, Building Europe with Local Councilors (BELC), Erasmus Student Network (ESN), Enterprise Europen Network, Generation EU (promotori al democratiei europene – reteaua Biroului Parlamentului European in Romania), EURES, Comitetul Regiunilor, Centre de Documentare Europeană și EPAS (ambasadori juniori ai Parlamentului European).

Reuniunea a fost găzduită de EUROPE DIRECT Maramureș și organizată în parteneriat cu EUROPE DIRECT Cluj, EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud și EUROPE DIRECT Oradea, în perioada 15-16.12.2023.

Cu ajutorul lectorilor invitați au fost abordate aspecte privind inteligența artificială, drepturile de proprietate intelectuală, lupta împotriva dezinformării și implicarea democratică în contextul platformei europene together.eu și a alegerilor europene din 6-9 iunie 2024.

Participanții au discutat și despre unul dintre evenimentele ce vor fi organizate în parteneriat între rețelele UE, în 2024. Este vorba despre campania națională Drumul care UneștE – Via Transilvanica (ediția a II a), care va avea ca scop promovarea acțiunilor UE privind îmbunătățirea sănătății și calității vieții, protejarea patrimoniului natural și construit, combaterea schimbărilor climatice. Nu mai puțin de 12 centre EUROPE DIRECT din România precum și alte rețele ale UE vor fi implicate în această campanie națională, în 2024.

Context: Uniunea Europeană în Transilvania coagulează rețelele și punctele de informare si comunicare ale UE din Regiunea Nord-Vest a României, începând cu anul 2021 – un cadru de dialog, contacte regulate și posibilități de cooperare între rețelele UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *