Anca Dragu: După 27 de ani de activitate profesională, mă întorc în sistemul bancar / Voi contribui la accelerarea parcursului european al Moldovei

Politica externa Slider

Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova, Anca Dragu, afirmă, marţi seară, că, după 27 de ani de activitate profesională, revine în sistemul bancar şi va avea ocazia să contribuie la accelerarea parcursului european al Moldovei.

”După 27 de ani de activitate profesională, mă întorc în sistemul bancar. O nouă provocare, o nouă echipă pe care am avut astăzi onoarea să o cunosc şi împreună cu care voi contribui la accelerarea parcursului european al Moldovei”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Anca Dragu.

Aceasta i-a mulţumit lui Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, pentru încrederea pe care i-a acordat-o.

Parlamentul de la Chişinău a votat vineri numirea în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova (BNM) a senatoarei Anca Dragu din România, după ce aceasta a primit cu o zi înainte cetăţenia Republicii Moldova. Procedura foarte rapidă de demitere a fostului guvernator BNM, Octavian Amaşu, a fost criticată de reprezentanta Fondului Monetar Internaţional în R. Moldova, scrie presa locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *