Începe construcția Metroului. Boc a anunțat locul de unde încep lucrările

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Controversatul proiect al metrolului clujean are susținere guvernamentală, financiară și va începe din 2024. Joi, 28 ianuarie, primarul Boc a susținut o lungă conferință de presă și a dezvăluit la insistențele presei că Metroul va porni din… Florești nu din Sopor.

,Anul viitor vor începe lucrările. Când? Vă va spune exact constructorul după ce își finalizează documentația, dar anul viitor vor începe lucrările la metrou. Vor începe din Florești, e adevărat”, a spus Boc.

El a recunoscut că traficul va fi îngreunat pe o rută care deja este una infernală și care atrage multe critici.

De asemenea, a explicat de ce lucrările la Metrou nu vor mai începe din colonia Sopor ci din comuna Florești.

,,Noi am semnat un contract pentru 2 miliarde de euro pentru tot proiectul, că începe dintr-o parte sau din alta, pentru mine este indiferent, numai să se facă. E important să se facă. În urma faptului că agenția care se ocupă de implementarea proiectului pentru Spitalul Regional de Urgență ne-a mai cerut pentru a avea încă un acces mai devreme pentru spital, s-a luat această modificare în PNRR pentru a începe lucrările din Florești, ceea ce eu consider de bun simț și foarte bine.” a spus Boc.

Așadar clujeni și floreșteni așteptați-vă la un 2024 și mai aglomerat pe această rută infernală numită Cluj-Florești, drum european E60.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *