USR Cluj a lansat candidatul pe municipiul Turda. Cristian Rigman: ”Suntem captivi ai intereselor celor care conduc”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

USR Cluj a organizat vineri, la Turda, lansarea oficială a candidaturii lui profesorului de istorie Ciprian Rigman la primăria municipiului Turda. Președinta filialei USR Cluj, deputata Oana Murariu și candidatul Ciprian Rigman au vorbit despre necesitatea unei schimbări în administrarea orașului și au evidențiat determinarea USR pentru a face această schimbare.

Turda, un oraș cu o istorie bogată și un potențial uriaș, condus de vârfuri ale intelectualității Ardealului, precum Dr. Iuliu Gențiu și Dr. Augustin Rațiu, ​​se confruntă în prezent cu probleme de secol trecut.

În discursul lui Ciprian Rigman, a subliniat cum administrația actuală a eșuat în a răspunde adecvat nevoilor cetățenilor legate de infrastructura rutieră, transportul public și a neglijat domenii esențiale cum ar fi educația și sănătatea. A fost menționată, de mai multe ori, problema transparenței, a lipsei de dezbatere locală și de bună administrare a banului public, risipit sau direcționat către buzunarele unei clici.

“Turda este captivă intereselor restrânse ale celor care o conduc. Turda este un permanent șantier în care se fac și se refac lucrări de slabă calitate, care afectează negativ calitatea vieții turdenilor și afacerile locale. Instituțiile publice sunt opace și neprietenoase cu cetățeanul. Infrastructura medicală și educațională este rămasă în urmă, iar oportunitățile de timp liber și recreere sunt limitate. Turismul și susținerea mediului economic local sunt mai degrabă ignorate decât sprijinite și stimulate.

Dar, deși sunt profesor de istorie, nu vreau să vorbesc despre trecut, ci despre viitor. De anul acesta, această administrație, care a făcut progrese neînsemnate față de așteptările oamenilor și potențialul orașului, va fi trecut.

Turda are nevoie de o viziune pentru viitor. O viziune care valorifică trecutul în forme moderne și atractive. O viziune care pune cetățeanul în centru și construiește în jurul acestuia un ecosistem de servicii de calitate și infrastructură funcțională. O viziune care servește oamenii și respectă mediul înconjurător”, a declarat Ciprian Rigman.

Aceste deficiențe, care au fost sesizate primăriei în nenumărate rânduri, au condus USR Cluj la concluzia că municipiul Turda are nevoie urgentă de o schimbare în direcția bunei guvernări locale și a valorificării, pentru bunăstarea tuturor, a potențialului istoric, economic și turistic al orașului.

Ciprian Rigman, un turdean dedicat și profesor de istorie, s-a prezentat cu o perspectivă unică pentru primăria Turda. Crescut și educat în inima Ardealului, Rigman aspiră să readucă orașului reputația din trecut, prin valorificarea lecțiilor istoriei și a potențialului local. Cu pasiune pentru istoria locală și o viziune clară pentru viitor, el se angajează să transforme Turda într-un oraș modern, care pune nevoile cetățenilor săi, pe primul plan.

USR Cluj și candidatul său, Ciprian Rigman, au stabilit o strategie pe trei piloni pentru a transforma Turda într-un model de succes regional. Această strategie se concentrează pe trei domenii principale: dezvoltare urbană, cu focus pe infrastructură, educație și sănătate și implicarea cetățenilor.

“Avem nevoie de spațiu public organizat strategic pentru a găzdui în condiții optime activități economice, culturale, educaționale, turistice și de recreere, cu zone verzi, spații de mobilitate și parcare accesibile, suficiente și realizate calitativ, care valorifică deplin cadrul natural (Arieșul, Salina, Cheile Turzii) și obiectivele istorice (Castrul Roman, bisericile Turzii).

Avem nevoie de o viziune integrată de dezvoltare a orașului pe termen lung, elaborată cu participarea tuturor actorilor locali și implementată participativ, care ghidează deciziile urbanistice și proiectele de infrastructură, pentru a maximiza dezvoltarea economică și turistică a orașului. ​

Propun turdenilor un oraș fiecare cetățean este pus în centrul deciziilor.

În viziunea mea, Turda va fi un loc unde fiecare stradă, fiecare parc, fiecare școală va spune o poveste, povestea noastră, a tuturor. Fiecare copil are acces la educație de calitate, fiecare pacient primește îngrijirea medicală de care are nevoie. Un oraș în care afacerile locale înfloresc, unde turismul este o realitate economică.

Nu mă voi mulțumi cu mai puțin decât cu o primărie în care fiecare voce este auzită, și fiecare idee este valorizată. Vreau să aducem împreună oamenii – tineri și vârstnici, profesori și antreprenori, muncitori și artiști – pentru a co-crea orașul nostru˝, a completat acesta.

Alegerile locale din 2024 vor fi despre direcția orașului: continuăm cu o administrație care ține Turda în stagnare și capturată de clici politice sau mișcăm Turda în direcția corectă, cu curaj și implicarea turdenilor.

Întrebat despre lista de consilieri locali, Ciprian Rigman a clarificat că USR va candida la alegerile europarlamentare în Alianța Dreapta Unită, alături de PMP și Forța Dreptei, și că este posibilă o listă comună și la alegerile locale, desemnată prin votul membrilor.

Atât Ciprian Rigman, cât și Oana Murariu, au subliniat că oamenii cu valori liberale nu se mai regăsesc în PNL, care și-a trădat promisiunile și principiile, printr-o subordonare totală față de PSD. De aceea singura opțiune pentru liberali este noua Alianță de Dreapta, în jurul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *