USR Cluj cere public demisia inspectorului școlar general, Marinela Marc

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Inspectoratele școlare sunt dominate de membrii partidelor vechi, partide care, la Cluj, nu au fost în stare să construiască o școală de mai bine de 20 de ani, în timp ce elevii merg la ore după-amiaza încă din ciclul primar, transmite USR Cluj. 

Administrația PNL are dificultăți majore în a satisface nevoile de educație ale unei comunități în creștere, ca urmare a susținerii unor persoane incapabile în poziții de decizie. Sistemul de educație clujean este sub presiune și are nevoie de intervenție urgentă, dar, în schimb, se promovează proiecte fără impact, bazate pe pseudo-știință.

Inspectoratul Școlar General Cluj, condus de dna. Marinela Marc, lider de grup al consilierilor județeni PNL, a achiziționat un aparat care scanează palmele, bazat pe pseudoștiință, care urma să fie folosit pentru determinarea profilului de orientare în carieră al elevilor. Doar reacția rapidă a mediului academic a oprit ajungerea acestui proiect în școli.

Din păcate, doamna Marinela Marc reușește din nou să facă de rușine instituția pe care o conduce, după ce, în trecut, a mai fost în atenția publică prin:

  • participarea nejustificată la cursuri de formare din bani publici în Tenerife, Norvegia, Portugalia și Italia
  • promovarea postărilor PNL pe pagina Inspectoratului, deși legea interzice politica în școli
  • tolerarea acțiunilor politice în școlile clujene, în ciuda regulii  „Fără politică în școli”
  • închiderea singurei extensii a unei unități de învățământ din Turda în care personalul didactic avea studii de psihopedagogie specială
  • proasta implementare a programului Masă caldă în școli, unde s-a ajuns să se servească sandwichuri de proastă calitate livrate de apropiați ai doamnei Marc

Doamna Marc nu este la prima abatere. Am reclamat și în trecut Ministerului Educației acțiunile politice desfășurate cu girul ISJ în școlile clujene. Considerăm că felul deficitar, discreționar și vădit politizat în care este condus Inspectoratul Școlar General Cluj este o rușine și de aceea USR Cluj lansează o petiție prin care cerem public demisia doamnei Marinela Marc și numirea unui profesionist pentru această funcție. România educată se face cu oameni profesioniști, nu cu citit în palmă. Marinela Marc trebuie să plece.” a transmis Oana Murariu, președinta USR Cluj.

Petiția poate fi accesată la https://cluj.usr.ro/demisia-marinela-marc/.

Inspectoratul suspendă proiectul

„În contextul informațiilor vehiculate în spațiul public, referitoare la prezentarea, în cadrul unei Conferinței de presă, din 23 ianuarie 2024 a Proiectului pilot, de orientare vocațională, „ÎNCOTRO? EU” conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj anunță public faptul că această inițiativă nu va fi promovată la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, până la momentul clarificării tuturor aspectelor care țin de eficacitatea și relevanța rapoartelor generate.

Asigurăm părinții și opinia publică asupra faptului că școala clujeană rămâne un spațiu protejat, care valorifică metode și instrumente a căror eficacitate și utilitate nu periclitează sănătatea fizică și mintală a elevilor”, transmite ISJ Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *