Boc despre comasarea alegerilor: ”Deci nimic nou sub soare. Nu am inventat noi apa caldă și nici gaura la covrig”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a referit,  la emisiunea ZIUA LIVE, la o temă care se dezbate în coaliție dar care interesează toate partidele angrenate în alegeri, adică comasarea alegerilor: 

„M-aș lega de ce a spus domnul Kelemen Hunor (președintele UDMR n.r.). Din punct de vedere constituțional, nu avem niciun fel de barieră constituțională. Din punct de vedere legal, este posibil dacă se modifică codul administrativ și cred că o prevedere din legea specială. Deci este posibil. Singurul lucru care rămâne de decis este oportunitatea, dacă este bine sau nu să facem alegerile europarlamentare în același timp cu cele locale.

În 9 iunie în Uniunea Europeană, avem așa: în Belgia, alegeri europarlamentare cumulate cu alegeri parlamentare și regionale. În Ungaria, Malta, Irlanda avem alegeri europarlamentare cumulate cu cele locale. În landuri din Germania și regiuni din Italia avem comasate alegeri europarlamentare cu alegeri regionale. Deci odată cu alegerile europarlamentare, în alte state din Europa se organizează și alte alegeri. Deci nimic nou sub soare. Nu am inventat noi apa caldă și nici gaura la covrig.

Eu am fost premier în 2009 când am organizat în aceeași zi primul tur al alegerilor prezidențiale și referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari. Deci, ca precedent, eu am mai avut o astfel de situație. Țara a mai organizat astfel de lucruri. Urmează ca România să ia această decizie. Dacă mă întrebați: bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război. Asta pot să vă spun”, a spus primarul la emisiune.

PSD și PNL discută intens pe tema comasării alegerilor. România are 4 ture de alegeri în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *