Bugetul Consiliului Județean Cluj pe 2024 a fost votat

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Miercuri, 7 februarie, a fost adoptat bugetul Consiliului Județean pentru anul 2024. Cu o valoare totală de 1.524.741.470 lei, bugetul pentru acest an este mai mare cu 5,4% față de bugetul anului anterior.
Bugetul local are o valoare de 845.422.660 lei iar bugetul destinat dezvoltării se ridică la suma de 359.137.620 lei, peste 36% din această sumă fiind destinată cofinanțării proiectelor europene, inclusiv a celor din PNRR. Practic, aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor 27 de proiecte din fonduri externe nerambursabile aflate în implementare, din care 14 depuse doar în cursul anului 2023.
 
Pentru sănătate sunt alocate 77.135.690 lei din care 13 milioane lei vor fi folosite pentru demararea efectivă a construcției viitorului Spital Pediatric Monobloc iar 39,6 milioane lei pentru extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului de Recuperare. Totodată, sunt cuprinse spre bugetare și lucrările de extindere și modernizare a Ambulatoriului de Psihiatrie Pediatrică și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii.
Pentru transporturi a fost alocată suma de 164 milioane lei pentru reabilitarea și modernizarea rețelei județene de transport, inclusiv a celor patru trasee județene de importanță regională și a „Drumului Bistriței”.
Totodată, pentru a trece într-o nouă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor în județul Cluj, prin valorificarea energetică a acestora, Consiliul Județean a alocat 55 milioane de lei pentru achiziționarea și montarea instalației de dezintegrare moleculară la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.
Nu în ultimul rând, sunt cuprinse în buget și operaționalizarea centrului cultural de la Castelul Banffy din Răscruci cu suma de 4,7 milioane lei și amenajarea traseelor cicloturistice „Velo” în Munții Apuseni, cu suma de 2 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *