Premierul Ciolacu, despre interdicţia lui George Simion de a intra în Republica Moldova: Am văzut documentele secrete, sunt decizii întemeiate

Politica nationala Slider

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la nterdicţia liderului AUR George Simion de a intra în Republica Moldova şi Ucraina, că a primit documentele care au stat la baza deciziilor luate de cele două ţări. „Este o decizie administrativă întemeiată” a subliniat liderul PSD care a adăugat că „documentele au un regim secret, nu pot să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Doar statul căruia îi aparţin le poate face publice”.

„Am avut acele discuţii, mi-au venit documentele, documentele au un regim secret. Am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât şi a Ucrainei, de a-şi menţine interdicţia în ceea ce-l priveşte pe domnul George Simion de a intra în R. Moldova şi în Ucraina. Cred că este un semnal suficient de puternic, un om politic să aibă interzis în acest moment de a intra în două ţări vecine”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă a avut discuţiile cu autorităţile de acolo privind interdicţia lui George Simion de a intra în Ucraina şi Republica Moldova, duminică la Digi 24.

Chestionat ce ne spune acest semnal şi care ar fi interpretarea lui, Ciolacu a răspuns: „Nu îmi cereţi să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Este o decizie administrativă întemeiată. Ţine inclusiv de unirea României cu Republica Moldova, bănuiesc că România n-a vrut să se unească şi cu Ucraina”.

Întrebat dacă nu ar fi normal ca alegătorii din România să cunoască tot ce-i de cunoscut despre George Simion, dacă e ceva de cunoscut, premierul a replicat: „Sunt nişte documente care nu aparţin statului român. Doar statul căruia îi aparţin le poate face publice”.De asemenea, chestionat dacă pentru el, ca prim-ministru, ca preşedinte de partid, subiectul George Simion este închis în această chestiune, liderul PSD a răspuns: „Din punctul meu de vedere, şi al PSD, este exclusă o eventuală alianţă, coaliţie şi orice fel de angajament comun cu partidul AUR”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *