Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, adus în România din Germania

Politica nationala Slider

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.

Avocatul lui Cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu, a declarat pentru News.ro că, în conformitate cu documentul oficial transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor către autorităţile germane, fostul primar ar urma să fie dus la Penitenciarul Rahova pentru perioada de carantină de 21 de zile, ulterior la Aiuid şi apoi la Baia Mare. Avocatul a va continua, alături de clientul său, unele demersuri judiciare, menţionând contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj. IGPR a precizat că bărbatul va fi predat de către partenerii străini unei echipe din cadrul Poliţiei Române, care îl va prelua de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

”La acest moment, urmăritul internaţional din Baia Mare se află în deplasare, către România. Acesta va fi predat de către partenerii străini unei echipe din cadrul Poliţiei Române, care îl va prelua de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. Acesta va fi introdus într-un penitenciar, pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea”, a precizat, marţi, Poliţia Română.
 
Potrivit sursei citate, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale dintre Poliţia Română şi structurile de poliţie din Germania, precum şi a deciziei justiţiei germane, a fost aprobată predarea bărbatului către autorităţile din România.

 

 
În 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, bărbatul de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional.
 
El a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.
 
Instanţa competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru luare de mită în formă continuată. 
 
„Dacă se respectă documentul oficial transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor  către autorităţile germane, atunci când au oferit acesle garanţii privind condiţiile de detenţie, atunci ei spuneau că va fi dus la Penitenciarul Rahova pentru perioada iniţială de carantină de 21 de zile, ulterior la penitenciarul Aiud şi după o perioadă de aproximativ un an de zile, la penitenciarul din Baia Mare”, a declarat pentru News.ro avocatul lui Cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *