Boc luat în vizor! Adrian Câciu: Toată lumea mă întreabă de metroul de la Cluj, aş vrea să îl întrebe şi pe domnul primar / Prin septembrie o să merg şi eu la Cluj să văd dacă avem şantierul

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat joi că toată lumea îl întreabă de metroul de la Cluj, şi ar vrea să îl întrebe şi pe domnul primar, informează News.ro.

Ministrul a precizat că prin septembrie o să meargă şi el la Cluj ca să vadă dacă avem şantierul, dacă s-au început lucrările, pentru că PNRR nu ne aşteaptă, anul 2026 este după uşă.

Ministrul Investiţiilor a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News dacă se va construi metroul la Cluj.

”Toată lumea mă întreabă de metroul de la Cluj, aş vrea să îl întrebe şi pe domnul primar”, a precizat Câciu.

”Eu pot să vă spun că prin septembrie – acum e o situaţie cu politica şi să nu se înţeleagă altfel – o să merg şi eu la Cluj să văd dacă avem şantierul, dacă s-au încceput lucrările. Ele trebuiau să înceapă. PNRR nu ne aşteaptă, anul 2026 este după uşă, vreau să vedem lucruri excepţionale la Cluj, îmi exprim încrederea că o să le vedem”, a mai arătat Adrian Câciu. 

Prin PNRR sunt alocate 300 de milioane de euro pentru 6 stații, o sumă insuficientă. Costul total al metroului este de peste 1 miliarde de euro.
 
MAGISTRALA I DE METROU CLUJ este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03km, cu 19 stații subterane și 1 un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90sec: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *