EXCLUSIV. Ce i-a cerut un primar PNL premierului Cîțu când s-a întâlnit cu el la Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

EXCLUSIV. Vizita premierului liberal Florin Cîțu la Cluj nu s-a centrat doar pe o dimensiune politică, ci și pe una administrativă. Florin Cîțu a luat pulsul filialei clujene și după ce și-a făcut jocul de imagine la centrul de vaccinare din Mănăștur și a susținut conferința de presă, s-a întâlnit în două ture separate cu primarii liberali, pe probleme de administrație publică locală și județeană care nu își găsesc rezolvare loco. E nevoie de intervenție parlamentară și guvernamentală altfel lucrurile sunt blocate.

A fost o întâlnire strict de partid, cu primarii „galbeni”, deși probleme, și unele chiar mari, au și primarii PSD, 13 la număr, UDMR sau cel de la USR. Nu au fost invitați, așa cum Clujul Politic a scris AICI.

Dincolo de organizarea întâlnirii decisă de PNL Cluj și stafful premierului, stau problemele primarilor, deci a…comunităților.

Un exemplu concret, aflat în exclusivitate de reporterii Clujul Politic, pe teren.

Primarul comunei Aiton, aflată la 15 kilometri de Cluj, compusă din satele Rediu și Aiton, participant la întâlnirea cu premierul, s-a dus la acesta cu o problemă de proporții pentru comunitatea lui formată din 1.100 de oameni. Povestește primarul:

Noi ținem de Compania de Apă Turda. Noi, Ploscoșul și Călărașiul (comuna Călărași din județul Cluj, nu…orașul n.r.). Noi avem „tras” tot în Aiton, apă, gaz, dar avem o mare problemă. Trebuie introdusă și canalizarea, obligatoriu. No, aici e problema, că nu intră în PNRR, suntem prea … mici. 1.100 locuitori. Intră doar cei peste 2000. I-am cerut  premierului să ne ajute, să facă ceva. Inclusiv județului cred că îi vom cere consultanță, să putem aplica și noi pe fonduri cât mai mult. Dacă introduc canalizarea mi-am atins scopul. Sunt de 5 mandate primar, cred că e suficient. Comuna se dezvoltă bine, stăm bine. Nu cred că voi mai candida, dar mai este destul, nu mă gândesc decât la treaba asta cu canalizarea”, a spus Nicolae Făgădar, primarul Aitonului.

Premierul i-a promis un sprijin destul de … vag, așa cum fac premierii când vin în vizite electorale mascate în…vizite de lucru.

Citiți și un reportaj exclusiv din comuna Aiton:

FOTO & VIDEO Comuna din județul Cluj care de două săptămâni n-are niciun caz COVID-19 / Și ce comună a avut cele mai multe cazuri în această perioadă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *