Candidații la șefia Primăriei și la Consiliul Local au coborât în agora la o dezbatere. Boc/PNL, UDMR și AUR nu au participat

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

O primă dezbatere electorală dintr-un ciclu mai lung, organizată de Consiliul Civic Local și grupul de facebook Clujul Civic a avut loc joi, 11 aprilie, de la ora 18.00, în agora clujeană, adică pe nou reamenajată stradă Universității, în față la Cinema Arta.

Din păcate a fost un eșec de public, de participare, doar câteva zeci de persoane. Mai multă lume era pe terasa de la barul din apropiere. E un semn de întrebare de ce grupul Clujul Civic, foarte vocal și critic în online la adresa administrației Boc nu poate capitaliza public în offline. Probabil asta ține de felul mediumului, facebook-ul incitând la polemică și certuri și mai puțin la dezbatere (sunt  studii care dovedesc asta). Cert e că ieri, în afara activului de partid USR, PSD și oameni ai independentului Sabin Sărmaș, care toți strângeau semnături pentru locale, au fost doar câteva zeci de persoane interesate de dezbatere și de a pune întrebări candidaților.

Dezbaterea a vizat probleme de mediu și a avut trei co-moderatori: Istvan Szakats, de la Clujul Civic, Răzvan Robu, jurnalist de investigație la Gazeta de Cluj și Korosfoy Attila de la Consiliul Civic Local. 

Cine NU a participat: 

Emil Boc sau vreun reprezentant al PNL

UDMR-ul

AUR-ul

Cine a participat:

Ramona Strugariu, de la REPER, candidat la Primăria Cluj-Napoca, eurodeputat

Florian Nicula, de la SOS Cluj, partidul senatoarei Șoșoacă, medic oncolog

Sabin Sărmaș, candidat independent la Primăria Cluj-Napoca

Viorel Băltărețu, candidat Alianța Electorală Dreapta Unită (USR-Forța Dreptei-PMP)

Adriana Cristian, candidat ADU la consiliul local și europarlamentare

Radu Lupaș, PSD, candidat la consiliul local, antreprenor Salad Box

Candidații au prezentat idei clare de proiecte de îmbunătățire a traficului, de a face din Cluj-Napoca un oraș verde. De la construirea unui monorail până la accelerarea construirii Centurii metropolitane, la armonizarea orarele elevilor la reglarea programelor mijloacelor de transport în comun. Toți au criticat dur administrația Boc, acuzată că e lipsită de soluții, că e gripată. Întrebată cine a semnat contractul cu operatorul de salubritate Supercom, Ramona Strugariu, eurodeputat Reper și candidat la Primăria Cluj-Napoca  a spus că… nu știe. Un alt lucru criticat a fost traficul dintre Cluj și Florești/Gilău, considerat infernal.

Calendarul următoarelor dezbateri, care au loc de la ora 18.00 si sunt anunțate pe Facebook la Clujul Civic este:
Joi, 25 aprilie / Economie
Joi, 9 mai / Cultură / Educație
Joi, 23 mai / Locuire
Joi, 30 mai / Trafic
Joi, 6 iunie / Viziune

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *