Klaus Iohannis: Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări, pe mai departe, a situaţiei din regiune

Politica externa Slider

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România este solidară cu poporul israelian în aceste momente dificile, în contextul atacului cu rachete fără precedent al Iranului. ”Facem apel la evitarea unei escaladări, pe mai departe, a situaţiei din regiune”, a subliniat el. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România condamnă cu fermitate atacul lansat de Iran împotriva Israelului. ”Susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor sǎi”, a arătat el. Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat, la rândul său, că România condamnă atacul Iranului asupra Israelului, subliniind că Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea.

Klaus Iohannis a subliniat, într-un mesaj postat pe reţeaua X, că România condamnă ”în cei mai fermi termeni” atacul Iranului împotriva Israelului.

”Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări, pe mai departe, a situaţiei din regiune”, a punctat şeful statului.

Iranul a lansat zeci de drone către Israel, a anunţat sâmbătă seara armata israeliană, un atac fără precedent dublat şi de lansări de rachete balistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *