Kelemen Hunor a dezvăluit la câte Consilii Județene candidează UDMR

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consiliul Permanent al UDMR a definitivat toate procedurile privind validarea candidaților la alegerile din luna iunie, a anunțat președintele UDMR, Kelemen Hunor, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă.

La primăria Cluj-Napoca candideză Olah Emeșe, jurist, viceprimar actual iar la Consiliul Județean Csoma Botond, președintele UDMR Cluj, deputat.

Kelemen Hunor a declarat că Uniunea va avea candidați la șefia a 12 consilii județene din țară.

„Suntem pregătiți să intrăm în campania electorală, în această perioadă toată lumea este în campanie preelectorală. În săptămânile care au trecut, peste 5000 de persoane au intrat în competiția noastră internă de a selecta candidații. În câteva localități au fost alegeri directe unde s-au prezentat toți locuitorii care erau interesați și care aveau domiciliul în localitatea respectivă, în altele reprezentanții noștri i-au ales pe cei care vor candida. În acest an, noi vom avea în 12 județe candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean, și anume în Harghita, Covasna, Mureș, Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Maramureș, Hunedoara, Brașov și Bacău. În 17 județe vom avea liste pentru consiliile județene, deci în afară de județele din Ardeal mai avem două județe unde vom avea listă, în Gorj și în Bacău”, a afirmat Kelemen Hunor.

De asemenea, Uniunea va avea 280 de candidați la primăriile din țară, „Totodată, în 525 de localități vom avea liste pentru consilieri locali, deci am încheiat toate procedurile din acest punct de vedere. Am început să depunem lista de candidați și pentru persoane care vor candida la birourile electorale județene, săptămâna trecută am depus lista pentru Parlamentul European și aproape 300.000 de semnături. În această perioadă am constatat că oamenii semnează pentru noi și spun că este nevoie de UDMR în consiliile, județene în fruntea localităților și în Parlamentul European. Sunt convins că după 9 iunie vom avea rezultate bune, 200 de primari, patru președinți în consiliile județene, în jur de 2500 de consilieri locali, și spre 100 de consilieri județeni’, a declarat Kelemen Hunor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *