FOTO Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, PSD, și-au anunțat candidaturile la Primărie și Consiliul Județean

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, PSD Cluj, și-au anunțat candidaturile la Primărie și Consiliul Județean, astăzi, într-un eveniment derulat la Casa de Cultură a Studenților.

Președintele interimar PSD, Vasile Dâncu a spus, în deschidere,  că ”venim cu candidaturi decente, dar nu modeste. Propunem oamenilor să își dorească mai mult. Orașul nostru e unul blocat, vedeți traficul. Suntem blocați în proiect, nu știm unde mergem. IT-ul scârțîie, inteligența artificială va elimina 4 din 5 programatori în viitorii 5 ani. Avem nevoie de un nou proiect. Am văzut la compania de IT  Arobs un incubator de AI, dar nu avem 50 în Cluj, câte ar trebui să avem. Cine va face o strategie pe AI? Ar trobeui primăria, universitățile. Nu am vazut e misiune economică de la primărie în exterior niciodată, pe când eu am dus oameni de afaceri în Kazahstan, Emiratele Unite Arabe. Există un blocaj cu cetățenii, nu este dialog. Există o tendință a unei găști de a da jos elementul românesc în Cluj, dar a trecut era Funar, e oraș multicultural, dar multiculturalism cu români, altfel nu se poate. E aici un paralelism etnic. Trebuie să facem ceva și pentru comunicarea publică. E un blocaj și a dialogului politic, trebuie toate partidele să lucrăm împreună. Aici nu e vorba de Emil Boc. Actuala administrație în 20 de ani a adus normalitatea, acum trebuie să aducem excepționalitatea. Există o segregare socială, există mai multe Clujuri, nu s-a dezvoltat sistematic. Avem cartierele mărginașe dar nu au lucruri elementare, nu au nici măcar puncte sanitare. Ca socialiști ne interesează egalitatea de șanse. Venim cu o ofertă civilizată la alegeri. Nu vrem să aducem pe cineva care este foarte tânăr și e o mare speranță. Nu. Avem doi oameni care au reușit în viață. Care au experiență și în administrație, care au reușit și în viața privată, și în carierele lor și acesta este un lucru important, după părerea mea. Și nu vrem să aibă succes pozele noastre, vrem să câștigăm. Vrem ideile noastre să-i mobilizeze pe oameni și să lucrăm împreună. (…) Cred că este nevoie de o mână de femeie în acest oraș. Am avut niște tribuni care au reușit să facă o grămadă de lucruri bune, dar, în final, trebuie să vină o femeie să aranjeze un pic lucrurile, să dea o față umană Clujului”, a spus Dâncu.

Alexandru Cordoș: 

”Am fost consilier local, consilier județean, director în Prefectura Cluj, senator și am experiență în mediul privat și academic. Am adus îmbunătățiri palpabile în viețile oamenilor. Am propus 62 de legi în Parlament din care 18 au fost promulgate. (…) Clujul a crescut, însă nu s-a dezvoltat armonios și echitabil pentru oameni. Administrația se ocupă la Cluj-Napoca de betoane, noi ne propunem să avem grijă și de oameni și de nevoile lor.

Administrația trebuie să fie sensibilă la nevoile oamenilor.

Ce vor clujenii? Să nu mai petreacă atât de multe ore în trafic, să aibă zone de recreere și relaxare, să rămână acasă, să nu caute un loc de relaxare în alte județe. Trebuie să redăm Clujul clujenilor. Propu înființarea unei companii județene de transport județean, în parteneriat public – privat, care să satisfacă cererea de mobilitate a locuitorilor din județul Cluj, crearea unui mediu propice investițiilor și inovației și  demararea realizarea proiectului Tetapolis, care este acum abandonat.

Aurelia Cristea:

”Vorbele mele sunt congruente cu faptele în toată cariera mea. Vin astăzi în fața dvs cu onestitatea omului care vrea să facă un lucru bun. Revin dupa mai mulți ani, dar am trăit, muncit, iubit aici în Cluj și cunosc pulsul orașului. Doresc să fac mai multe pentru Cluj. Oamenii simt că nu mai există coeziune, 3 din 5 clujeni nu se simt în siguranță unii cu alții, au opinia că există corupție în administrație, văd că nu mai avem nici bugetare participativă. Cred că împreună reușim să dăm orașului nostru măreția care trebuie, încrederea și spiritul de coeziune. Acestea sunt motivele pentru care îmi depun astăzi candidatura. Clujul să fie un spațiu al dialogului social, al competenței. Vreau să avem termen de conparație Viena sau Zurich nu celalalte orașe din România, vreau o administrație cu dialog activ cu cetațenii, și cu alte metropole. Imi doresc iluminat public verde, o amenajare a Someșului, o axă verde din Gilău-Cluj, o bună propunere a societății civile. Cred că trebuie să dialogăm mai mult cu oamenii de afaceri, cu oamenii de știință și cu univeristățile noastre puternice”.

Cristea candidează și pentru consiliul local.

Listele PSD

Consiliul local Cluj-Napoca: Aurelia Cristea, Ovidiu Secară, Vladimir Mătușan, Radu Lupaș, Octavia Sandu, Dan Morar, Gabriela Gherman, Tatiana Mocan și Raul Bogdan Popa.

La Consiliul Județean: Alexandru Cordoș, Remus Lăpușan, Ioan Oleleu, Laura Chiorean, Andrei Bradea, Luana Șerban, Valentin Cuibus, Horea Chirtes, Cristian Pop și Ariton Nati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *