Sabin Sărmaș a depus astăzi la Biroul electoral de circumscripție listele cu semnăturile de susținere a candidaturii sale la Primăria municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie.
“Când mi-am anunțat candidatura ca independent, mi s-a spus că nu am nicio șansă. Mi s-a spus că, practic, fără un partid în spate și fără o structură de partid, nu pot să ajung la Primărie. După 70 de zile de la acel anunț, cei care spuneau atunci că e un foc de paie sunt acum cu tălpile pe jar”, mărturisește Sabin Sărmaș.
“Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut și mă susțineți. Nefiind un candidat al partidelor politice, îmi permit să ascult doar de voi, de voi clujenii care sunteți mai puțin ascultați de administrația locală și care sunteți de foarte multe ori invizibili. Împreună putem da un restart Clujului.”
El a susținut ulterior depunerii dosarului o conferință de presă în care a cerut demisia primarului Boc, datorită anulării, vineri, a licitației pentru tronsonul 2 al Centurii Metropolitane:
“Îi cer ferm, astăzi, primarului Emil Boc să-și dea demisia și să plece de la Primărie. Sper că mai are atâta dram de onoare ca atunci când vine cu un proiect vital pentru Cluj, pe care îl nenorocește, să plece de la Primărie. Pentru că a reușit să conducă în ultimele luni Primăria ca un jucător de Monopoly, nu ca un administrator”, a delcarat Sabin Sărmaș.
CV Sabin Sărmaș:
Aflat la primul său mandat de deputat, Sabin Sărmaș a fost exclus din PNL la începutul lunii martie, la scurt timp după ce și-a anunțat intenția de a candida ca independent la Primăria Cluj-Napoca împotriva lui Emil Boc, în numele “clujenilor invizibili”, adică a celor care locuiesc și trăiesc în acest oraș și care se lovesc permanent de indiferența, cinismul și lipsa de preocupare a actualei administrații locale. Pentru același motiv, a fost înlăturat la cererea PNL și din fruntea Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor a Camerei Deputaţilor.
Fost elev olimpic, Sabin Sărmaș are 39 de ani, e inginer IT format la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), și a construit aici, de la zero, o companie de software. A condus Autoritatea pentru Digitalizarea României și a facilitat crearea la Cluj a două centre de inovație digitală cu potențial de a atrage în oraș finanțări de zeci de milioane de euro, aducând totodată aici și cele 16 milioane de lei alocate pentru Strategia de Inteligență Artificială a României – strategie gândită acum la UTCN.