FOTO. PSD Cluj și-a lansat candidații la alegerile locale. Dîncu: Clujul coboară la vale, putem schimba caii

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
PSD Cluj și-a lansat, sâmbătă, candidații pentru alegerile locale 2024 la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, pe scenă fiind ținute discursurile acestora. 

La eveniment au fost prezenți sute de membri ai filialei județene și candidații pentru primari, consilieri locali și județeni din județ.

Aurelia Cristea: Uniți pentru Cluj

psd cluj

Aurelia Cristea, candidat pentru funcția de primar al Clujului, a declarat că prin proiectul pentru oraș, PSD își propune să îndrăznească mai mult și s-a declarat încrezătoare că echipa pe care o are în spate va duce social democrația clujeană mai departe.

”Suntem uniți pentru Cluj. (…) Ne aflăm într-un moment de cotitură, pentru Cluj, Clujul merită mai mult.

Niciodată prăpastia dintre oameni și viziunea administrației nu a fost mai mare aici. Pentru tot mai mulți clujeni, orașul nostru a devenit tot mai scump și mai ostil.

Vârstnicii sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua. (…) Orașul este blocat în trafic, de birocrație și de betoanele excesive și a devenit un oraș irespirabil.

Orașul nostru nu mai poate continua așa, e timpul să trecem la un alt nivel. Vrem un Cluj mai bun.

Pentru mine, Clujul este calitate, calitate umană, aer mai curat și o economie modernă, transport public eficient, bazat pe energie verde. Suntem un oraș al oamenilor cu bun simț.

Alexandru Cordoș:

Candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, Alexandru Cordoș, a afirmat că în ultimii ani s-au pierdut legăturile dintre oameni și administrațiile publice.

Acesta a susținut că județul Cluj are nevoie de o companie publică de transport în comun în parteneriat public-privat, dar și de centre medicale și farmacii în sate, centre de recoltare pentru analize de sânge, de parcuri industriale, care vor crea locuri de muncă.

”Clujul este confiscat de orgolii politice și noi avem misiunea să construim comunități. Putem reda Clujul oamenilor, dar trebuie să o facem împreună. Putem construi un Cluj mai bun. Vom fi învingători”, a transmis Cordoș.

Vasile Dîncu: Clujul coboară la vale, putem schimba caii

Președintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu, candidat la europarlamentare, a ținut să îi dea replica lui Emil Boc, care spunea vineri, la lansarea candidaților PNL Cluj, ”să nu fie schimbați caii când urcă dealul”, precizând că, în prezent, Clujul nu mai urcă la deal. ci coboară la vale, astfel că la vale se pot schimba caii.

Acesta a arătat că trebuie să fie reconstruită România, ca un zid de apărare față de războiul din vecinătate, dar și ca o mare putere regională.

”Nu cred că România este o țară mică, nu suntem o putere de mâna a doua și trebuie să ne câștigăm dreptul de putere regională importantă. Trebuie să mergem înainte cu reforma statului, este nevoie de regionalizare, de desccentralizare. România nu se rupe prin faptul că refacem puterile locale. Va trebui să transformăm România într-un subiect important al politici internaționale, să renegociem cotele APIA, pentru țăranii noștri, să renegociem fonduri de coeziune și deficitul bugetar.”

Transilvania este locomotiva României

”Mă interesează să reprezint Transilvania, care este într-o continuă agresiune din partea iliberalismului lui Orban și altora care văd un paralelism etnic. Transilvania este parte a României, este locomotiva României, mă interesează să fiu ambasadorul Clujului la Bruxelles”, a mai spus Dîncu.

Potrivit acestuia, Clujul simte, prin noua generație, nevoia de stânga, oamenii nu mai vor să vadă sărăcie în jurul lor și și-a exprimat încrederea că stânga va recâștiga Transilvania.

Liderul PSD Cluj s-a referit și la Grupul de la Cluj despre care a spus că era vocea conștiinței împotriva celor care foloseau politica doar pentru sine, vocea constiinței împotriva lașității din politică.

”Cât timp politica românească va avea oameni slabi și demagogi, acest lucru va naște atitudini care seamănă cu ceea ce a însemnat Grupul de la Cluj”, a conchis Vasile Dîncu.

Remus Lăpușan: Minciuna PNL are picioare scurte

Remus Lăpușan, candidat pentru Consiliul Județean Cluj, a declarat că Clujul trebuie să fie al clujenilor.

”Și nouă ne pasă și împreună putem schimba lucrurile. PSD iubește clujenii și suntem alături de ei.

Să le spunem celor de la PNL că minciuna are picioare scurte, minciunile celor de la PNL trebuie să le scoatem în evidență și să le spunem mai departe”, a spus Lăpușan, care a citat de 3 ori din poetul și filosoful clujean Lucian Blaga în discursul său.

La eveniment au mai luat cuvântul, printre alții, Răzvan Ciortea, candidat la Primăria Turda, Mircea Biban, la Dej, Petre Pop, la Câmpia Turzii, Vasile Băgăcean, la Gherla.

Liderul PSD Cluj a primit un pix din partea președintelui organizației de pensionari, Nati Ariton, dar și un coș cu produse tradiționale, din partea vicepreședintelui ANSVSA, Ioan Oleleu, candidat pentru CJ Cluj.

(Cod mandatar financiar 21240002)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *