AUR Cluj și-a prezentat candidații la Consiliul Local. Anca Ciubăncan: ”Suntem blocați în CL de dictatura lui Boc”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

AUR Cluj și-a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, candidații la Consiliul Local. De altfel, AUR e singurul partid care face conferințe de presă regulat, aproape săptămânal.

La conferința de presă de ieri, AUR a venit cu Călin Cozma, candidat la primărie și numărul 1 pe lista la consiliu, Anca Ciubăncan, actual consilier local AUR în Consiliu, deputatul Alin -Ilie Coleșa, care candidează și el și alți doi candidați.

Fiecare candidat și-a prezentat un mic program, direcția ce ar dori să o promoveze dacă ajunge în Consiliu.

Discuțiile dintre jurnaliști și candidați au fost destul de lungi și s-au aprins când s-au ajuns la temele cum ar fi traficul și  urbanismul,  unde Călin Cozma a spus clar că Planul Urbanistic General (PUG) a fost prost făcut și trebuie refăcut din temelii. De asemenea Cozma ar muta Primăria și Finanțele în afara Clujului, lucru care în opinia lui ar decongestiona traficul și parkingul primăriei. Candidatul își propune transport urban gratuit pentru clujeni și înființarea unui Festival al identității românești.

Întrebat de Clujul Politic câți consilieri locali crede că va scoate AUR la Cluj-Napoca, Cozma a spus că noi vrem să obținem 51 la sută fără să precizeze câți consilieri locali își propun. Precizăm că un partid intră în CL dacă obține 5 la sută. 

Anca Ciubăncan, fost la PSD, și actual consilier local AUR, s-a lăudat că a fost cea mai vocală consilieră locală, că va fi ”mereu în slujba cetățeanului„ și a spus că va fi concentrată pe ce se întâmplă în CL. Întrebată de presă pe ce criterii se autointitulează cea mai vocală consilieră locală, în condițiile în care în CL mai sunt două consiliere de la USR, cu intervenții critice la adresa administrației Boc, Ciubăncan nu prea a știut să răspundă și a spus că majoritatea PNL-UDMR din consiliu blochează initiativele Opozitiei. ”Suntem blocați de dictatura lui Boc. Ne fură toate inițiativele, toate ideile și și le însușește. Este foarte dificil să lupți cu dictatura PNL-UDMR dar suntem aici și ne vom bate”, a spus Ciubăncan.

Ea a spus că acordă audiențe și rezolvă dosare, că vin la ea mulți cetățeni nemulțumiți, cu mari probleme și ea se bate pentru ei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *