Rectorița UMF-ului anunță construirea unui cămin de 500 de locuri lângă viitorul Spital Regional de Urgență

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Rectorul UMF Anca Buzoianu a anunțat în cadrul ceremoniei de spargere a solului pentru Spitalul Regional de Urgență că UMF dorește să construiască un cămin pentru studenți în vecinătatea spitalului, cu o capacitatea de 500 de locuri.

,,Dorim să facem căminul de studenți cât mai aproape de spital pentru a evita ca studenții și rezidenții noștri să piardă timpul în trafic. Suntem acum în negocieri cu cei care ne pot da terenul, noi avem finanțarea dar ne trebuie și terenul. Sperăm să-l obținem cât mai aproape. În acest fel am face un HUB educațional-medical în această zonă. Căminul ar trebui să aibă cel puțin 500 de locuri. În acest loc se va desfășura aproape jumătate din activitatea noastră didactică, anii clinici vor veni în cea mai mare parte aici, avem amfiteatre, săli de seminar, toate sunt prevăzute”, a spus rectorița.

Aceasta a mai spus că locurile de la UMF vor crește după ce noul spital regional, promis de politicieni de 20 de ani, va fi dat în folosință.

,,Noi avem posibilitatea să luăm 550 de studenți în fiecare an, dar de ani buni luăm doar 350 pentru că nu avem suficiente locuri disponibile în spitale. Am început să creștem cu gândul că pregătim resursa umană, nu doar pentru Spitalul Regional de Urgență ci și pentru Monoblocul Pediatric și pentru alte  dezvoltări medicale care se vor produce”, a mai spus Buzoianu.

FOTO Stiri de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *