S-a aprins campania! Atac dur al PNL la Sabin Sărmaș. Cum a răspuns independentul

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
S-a aprins campania! PNL Cluj îl atacă furibund pe candidatul independent Sabin Sărmaș (fost coleg de partid 15 ani cu peneliștii), după ce acesta a prezentat recent un proiect cu 10 soluții de trafic alternativ până ce va fi construită Centura Metropolitană. 
 
Sărmaș a anunțat pe 1 martie,  când și-a anunțat oficial candidatura la el la sediu că candidează din partea Partidului Clujenilor Invizibili, cei nebăgați în seamă de administrația Boc. Acum PNL întoarce sensul cuvintelor lui Sărmaș și spune într-un comunicat remis unei anumite părți a mass-media clujene că Sabin Sărmaș este  „politicianul invizibil” care „fură proiectele Primăriei și le prezintă ca fiind ale sale”.

”Deputatul invizibil Sabin Sărmaș, cum singur se recomandă, se află în poziții publice de peste 10 ani, fiind, pe rând, consilier local, deputat sau președintele unei instituții naționale privind digitalizarea. Deși niciun clujean nu a aflat mai nimic până în ultimele luni despre activitatea sa, vedem că acum că este preocupat de problemele clujenilor și de soarta municipiului Cluj-Napoca.

Constatăm că Sărmaș vine și prezintă soluții ”miraculoase” privind traseele alternative la centura metropolitană, dar observăm că, de fapt, a copiat fără jenă proiectele Primăriei, la care municipalitatea are fie studiile de fezabilitate finalizate, fie o parte din avize obținute, și și le-a însușit, prezentându-le ca fiind ale sale.

Iată câteva exemple care pot fi verificate foarte ușor și pentru care Primăria Cluj-Napoca a realizat, deja, proiecte: drumul de legătură a Floreștiului cu Clujul, prin spatele Spitalului Regional de Urgență, drumul de legătură între str. Câmpului cu str. Eugen Ionescu și str. Frunzișului cu str. Făgetului, Calea Turzii cu cartierul Borhanci și cu cartierul Bună Ziua, legătura Borhanci – Sopor, Culoarul de Nord (strada Răsăritului) și exemplele pot continua.

În plus, politicianul invizibil propune, nici mai mult nici mai puțin, decât un drum prin Cimitirul Mănăștur, sau un drum printr-un parc, care duce, implicit la distrugerea sa, cu toate că, pe de altă parte, afirmă că este un susținător al spațiilor verzi.

Invizibilul Sărmaș a fost timp de 4 ani consilier local în Consiliul Local Cluj-Napoca și 4 ani deputat în Parlamentul României, perioade în care nu a fost deloc preocupat de problemele de infrastructură ale municipiului.

Acum vorbește despre proiecte pe care promite să le rezolve peste noapte, fără să indice nici măcar o sursă de finanțare la așa-zisele soluții propuse, un aspect esențial atunci când este vorba despre o investiție.

Sabin Sărmaș rezolvă infrastructura Clujului dând din gură, prin copierea unor proiecte existente ale Primăriei.

Municipiul Cluj-Napoca și județul Cluj nu trebuie să cadă în capcana unor amatori, a unor oportuniști fără viziune, care nu fac altceva decât să arunce în derizoriu tot ce s-a construit bun în comunitatea noastră în ultimii ani.”, transmite PNL.

Sărmaș a răspuns ironic peneliștilor sâmbătă pe facebook, îndemând clujenii să-l voteze: 
 
”Știți de ce nu aveți Centură? Pentru că am furat eu de la primărie planurile lui Boc ca să le folosesc în campania electorală. Le-am furat de acum 20 de ani și ei d-aia nu au construit ce au tot promis, pentru că m-au așteptat pe mine să plec din PNL și să candidez în 2024, ca să poată să vă spună adevărul. Tot atunci am furat și planurile pentru stația orbitală de la Mănăștur, pentru uzina de nanoboți din Zorilor și prototipul de caras cu elice pe care Boc îl poate arunca în baltă la Gheorgheni.
Dacă nu știți despre ce vorbesc, vă zic pe scurt, să nu vă pierdeți timpul: după ce am spus ieri care sunt cele 10 drumuri din Centura de Salvare, planul de avarie până reușesc să construiesc o centură, de la Cabinetu’ 1 al primăriei a venit ordin să se spună că eu, Politicianul Invizibil Sărmaș, am furat proiectele promise de Boc.
E și ceva adevăr în ce a scris PNL-ul în mica scrisorică.
Politician Invizibil – asta da, recunosc, sunt. Pentru că nu fac politică, ci administrație, management, ceea ce gruparea care a pus stăpânire pe oraș nu mai face de ani buni. Dacă le făceau, eu nu mai aveam ce copia.
Ei sunt politicienii de rit vechi, ăia care s-au obișnuit să ne fure timpul și banii, hoții care strigă Hoțuuu atunci când cineva vrea să le ia scaunul de care se țin cu dinții.”, a scris Sărmaș.
 
Pe piață a circulat recent un sondaj neasumat de nimeni pe care nu îl redăm pentru că Clujul Politic nu îl consideră credibil. Procentele atribuite celor doi candidați Boc și Sărmaș sunt extrem de discutabile. De asemenea, candidatul Alianței Dreptei Unite, Viorel Băltărețu,  are o cotă foarte mică. De ceilalți 5 candidați nici nu se amintește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *