Cătălin Drulă și-a dat demisia de la șefia USR, după eșecul în alegeri

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Liderul USR Cătălin Drulă şi-a anunţat luni demisia din funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani.

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. (…) Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat”, a declarat Drulă.

Acesta a mai adăugat că va convoca alegeri pentru conducerea partidului și că îl ia în calcul pe Dominic Fritz ca interimar.

„Voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp. Avem oameni şi lideri puternici care pot duce mai departe această construcţie. Mă gîndesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte. E foarte important ca USR să continue, pentru că în această mișcare s-au pus speranțele de modernizare a României”, a afirmat Drulă. De asemenea, a mai declarat că „nu i-a cerut absolut nimeni să plece” și că „fiecare membru USR își poate depune candidatura la această cursă”.

Drulă a explicat că alegerile au fost organizate cu un singur scop, „ca această coaliţie să fie menţinută la putere”.

„Eu cred că în democraţie, rezultatele se obţin prin organizare. Şi democraţie fără partide politice nu s-a inventat. Am auzit pe cineva spunând că e vremea independenţilor. Fără organizare nu poţi obţine rezultate. Forţele răului în România sunt bine organizate. Forma de organizare într-o democraţie se numeşte partid politic. Îi înţeleg pe oameni că sunt dezamăgiţi de politică şi că caută soluţii de tipul „Albă ca Zăpada”, ele nu există în realitate, rezultate în politică se obţin prin structură, prin ierarhie, prin oameni care au o gândire şi o susţinere comună. Încurajez oamenii să voteze în continuare partidele politice”, a precizat el. Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale din acest an, Drulă a răspuns că „anul acesta, nu”.

Cătălin Drulă a fost ales preşedinte USR în 10 iulie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *