Liberalul Bode a pierdut al doilea proces de plagiat cu UBB

Politica nationala Slider

Fostul ministru Lucian Bode, pierde azi definitiv al doilea proces prin care a încercat să scape de decizia de plagiat dată de UBB în ianuarie anul trecu, informează Actual de Cluj.

El a obținut teza de doctorat la Universitatea ”Babeș Bolyai” (UBB).  Coordonator de doctorat a fost controvesatul profesor Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI

Cea care a dezvăuit că Bode a pierdut al doilea proces este  jurnalista de investigații Emilia Șercan, care într-o serie de articole din siteul Pressone l-a acuzat, în 2022, pe Bode că ar fi plagiat masiv în lucrarea sa de doctorat. Comisia de etică a UBB a confirmat, în 2023, dar Bode a dat în judecată UBB și a cerut anularea hotărârii Comisiei de etică!

Hotărârea respectivă vine după ce comisia s-a autosesizat la publicarea articolului Emiliei Șercan.

”Aceasta s-a autosesizat – după ce am publicat în premieră, în noiembrie 2022, probe care arătau că dr. Bode a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat -, și prin care au fost cooptați în Comisia de analiză a tezei prof. Corneliu Bjola, de la Universitatea din Oxford, și prof. Alin Fumurescu, de la Universitatea din Houston”, a scris pe facebook jurnalista.
Luni, 17 iunie, Curtea de Apel Cluj i-a respins recursul lui Bode, după ce acesta a pierdut și fondul procesului la Tribunalul Sălaj.

”Dr. Bode a încercat mai întâi, printr-un alt proces, să suspende Hotărârea nr. 10 din 13.12.2022 de autosesizare și de cooptarea în Comisia de analiză a profesorilor Bjola și Fumurescu, însă și în acest proces a pierdut pe linie, atât la Tribunalul Sălaj, pe fond, cât și la Curtea de Apel Cluj, în recurs”, a mai precizat Șercan. 

Lupta liderului PNL prin instanțe a mai continuat,  Bode deschizând un proces în 2023 și la Tribunalul București, în care de această dată a cerut anularea decizie de plagiat emisă de Comisia de etică a UBB! Acest proces a fost suspendat în mai 2024 în așteptarea deciziei de luni, 17 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *