587.500 de lei investiție în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Un echipament medical de înaltă tehnologie va fi achiziționat de Consiliul Județean pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

 Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare ce a avut loc joi, 27 iunie a.c., proiectul de hotărâre care vizează modificarea listei de echipamente medicale propuse spre achiziționare pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Astfel, unul dintre tipurile de echipamente prevăzute inițial a fi achiziționate va fi înlocuit cu un robot pentru citirea antibiogramelor, cu soft de interpretare și prelucrare a datelor, ce are o valoare estimată de 587.500 lei, la care se adaugă T.V.A. Acesta va fi instalat în cadrul Laboratorului de Analize Medicale și se adaugă altor 32 de dotări prevăzute a fi achiziționate, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, pentru unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Echipamentele medicale de ultimă generație pe care le achiziționăm, din fonduri europene, răspund necesităților acestui spital care constituie, la nivel național, un etalon în ceea ce privește activitatea spitalicească și cea ambulatorie. Importanța aparaturii robotizate este cu atât mai mare cu cât aceasta sprijină echipa medicală în diagnosticarea rapidă și precisă a pacienților și stabilirea celei mai eficiente scheme de tratament.”

Proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj are o valoare totală de 3.906.793,80 lei, cu T.V.A. inclus, și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *