Ciolacu: De luni, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta e abordarea corectă

Politica nationala Slider

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. ”Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a subliniat el.

”Mă bucur că, până acum, actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice, nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat. Pentru că am înţeles cu toţii că acest guvern nu este al coaliţiei sau al vreunui partid, este Guvernul României. Toţi cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriaşă de a asigura stabilitatea acestei ţări, iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ţi respecţi angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfăşurarea alegerilor, este vorba de încredere. Ţopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri şi din punctul meu de vedere trebuie să înceteze”, a declarat Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Evenimente
”Ca premier al României, am obligaţia de a nu favoriza un partid sau o coaliţie. Astăzi, practic, ieşim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova H.G.-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a subliniat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *