Dacian Cioloș a prezentat raportul despre situația economică a României până în septembrie 2016

Politica nationala

Primul-ministru al României, Dacian Cioloș, a venit luni, 19 septembrie 2016, în Parlamentul României și a prezentat raportul despre situația la zi a economiei țării.

Potrivit raportului prezentat de Cioloș, România are o creștere economică sustenabilă de 5.2% în semestrul I din 2016, iar numărul salariaților este de 4.7 milioane la sfârșitul lunii iulie, cel mai ridicat nivel după 2008.

În mandatul guvernului tehnocrat s-au obținut 152.000 de noi locuri de muncă, au fost inițiate 3 proiecte noi de spitale regionale și 2 proiecte noi de spitale în parteneriat public-privat.

„Am prezentat în Parlament un raport despre situația economiei. Parlamentul este acela care ne-a acordat, în noiembrie anul trecut, mandatul de a asigura stabilitatea economică a țării într-un moment critic, după proteste de stradă, când oamenii aveau așteptări importante legate de un alt mod de a administra interesul public. Pe parcursul acestui an ne-am concentrat pe câteva elemente, în principal pe recâștigarea încrederii cetățenilor în stat, transparență, integritate, reducerea birocrației. Am asigurat un cadrul legal și instituțional stabil, cu obiectivul de a stimula investițiile și crearea de locuri de muncă. Rezultatele economice sunt bune, dar nu e cazul să ne culcăm pe lauri. Avem o creștere economică durabilă. Esențial este ca ea să se reflecte în locuri de muncă, într-un mediu social și de afaceri fără corupție, să poată susține dezvoltarea țării pe care ne-o dorim”, a declarat premierul.

raport-economic-ciolos-sept-2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *