Urările politicienilor clujeni de Ziua Națională a României

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Politicienii clujeni s-au întrecut joi, 1 Decembrie, în mesaje naționaliste cu ocazia Zilei Naționale a României, iar reporterul clujulpolitic.ro a fost pe fază și le-a sintetizat pe toate într-un articol.

Liberalii clujeni au fost campioni la urări de Ziua Națională, dar social-democrații clujeni au șomat la acest capitol, nici unul dintre liderii PSD Cluj nu a postat vreun mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2016.

Primarul Emil Boc nu le-a mai urat clujenilor „La mulți ani” printr-un filmuleț pe pagina sa oficială, așa cum ne obișnuise în anii precedenți și a promovat programul evenimentelor de Ziua Națională de la Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a schimbat fotografia de copertă de pe Facebook cu tricolorul și a preferat un mesaj scurt. „La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, s-a rezumat Tișe să scrie.

alin-tise-1-decembrie-2016

Europarlamentarul Daniel Buda a făcut apel la unitate, respect pentru eroii care au luptat pe câmpurile de luptă și pentru sângele vărsat.

„La mulți ani, români din țară și de pretutindeni!

Ziua de astăzi nu trebuie doar să ne încarce cu sentimente de profundă afecțiune față de națiunea noastră ci trebuie să ne trezească și respectul față de toți eroii care, prin lupta lor și prin sângele vârsat pe câmpurile de luptă, au făcut România unită. După 98 de ani de la acel moment, putem să afirmăm că România este un stat respectat în Europa și în lume, este un pilon de securitate și stabilitate în zonă, un stat capabil să fie partener de încredere pentru cele mai mari puteri ale lumii.

România are nevoie și în anii care urmează de o structură Guvernamentală care să înțeleagă prioritățile cetățenilor săi, care să întărească nevoia de unitate a națiunii și care să fructifice oportunitățile oferite de parteneriatele externe. Și am încredere că acest lucru se va întâmpla!
La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a fost mesajul eurodeputatului Daniel Buda.

daniel-buda-1-decembrie-2016

Senatorul Marius Nicoară, cel care candidează pe primul loc la Senat din partea PNL Cluj la alegerile parlamentare, a publicat un mesaj clasic cu „Fie ca”, făcând și el apel la unitate.

„La multi ani Romania! La multi ani romani de pretutindeni! Fie ca acest 1 decembrie sa ne gaseasca mai uniti si astfel sa aducem un omagiu tuturor eroilor care si-au varsat sangele acum 98 de ani pentru a vedea Romania unita”, este mesajul lui Nicoară.

nicoara-1-decembrie-2016

Senatorul Alexandru Cordoș, candidat pe listele Partidului România Unită Cluj, a încărcat o singură fotografie cu sigla PRU și „La mulți ani, România”, fără un mesaj plin de patos.

alexandru-cordos

Liberalul Călin Tuluc, candidat la Senat, a postat și el un mesaj scurt cu ocazia Zilei Naționale.

calin-tuluc-pnl-cluj-1-decembrie-2016

Tudor Ștefanie, fostul primar din Turda și candidat la Camera Deputaților din partea PNL Cluj, a ales o metodă mai modernă de a le transmite românilor „La mulți ani!”, printr-un video postat pe pagina sa oficială de Facebook, dar și printr-un mesaj cu iz naționalist. „La 98 ani de la Marea Unire, cu ocazia Zilei naționale, îmi doresc o Românie unită, o Românie prosperă, o Românie cu români fericiți. Pacea, unitatea, toleranța, credința, gândul bun și armonia trebuie sa ne caracterizeze pe toți. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, este mesajul lui Ștefanie de 1 Decembrie 2016.

Până la ora redactării acestui text (12:00), liderii PSD Cluj nu au postat nimic referitor la Ziua Națională, dar nici cei de la USR Cluj, UDMR Cluj și restul partidelor locale monitorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *