„Independenții” Elena Udrea, Theodor Paleologu şi Remus Cernea nu au intrat în Parlament

Politica nationala

Cei trei au candidat ca independenţi pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, dar au fost mult sub pragul minim de voturi necesare.

După aflarea rezultatelor, Elena Udrea, care nu a mai reuşit să obţină un loc în Parlament, a declarat jurnaliştilor că probabil se va ocupa de „avocatură sau chiar în mediul de afaceri sau nu stiu…vin în televiziune la dumneavoastră”.

Udrea a mai spus că se bucură pentru rezultatul întrunit de PMP şi pentru Traian Băsescu: „Am înţeles mesajul electoratului. Mă bucur că a intrat PMP, mă bucur pentru Traian Băsescu. Personal, o vreme o să mă retrag din atenţia dumneavoastră. Îmi găsesc alte proiecte, nu că în ultimii 2 ani aş fi făcut cine ştie ce politică, dar o să îmi găsesc proiect privat în care să fac cu totul altceva. Mai bine să intre în Parlament PMP decât un candidat independent, Elena Udrea”, potrivit Mediafax.

Theodor Paleologu a ținut să le mulțumească celor care i-au acordat votul printr-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook: „Mulțumesc din toată inima celor 8278 de bucureșteni care mi-au acordat votul lor. Le mulțumesc voluntarilor care au împărțit fluturași și au promovat pe internet candidatura mea. Voi continua să fiu o voce a liberalismului clasic și conservatorismului moderat în spațiul public românesc. Casa Paleologu își va continua într-un ritm încă și mai susținut activitatea de educație alternativă și de necesară limpezire a ideilor. Desigur, rezultatul este decepționant, dar și în 2000 a fost la fel: victorie zdrobitoare a stîngii. Vom supraviețui și de data asta”.

Remus Cernea, promite, tot pe Facebook, că va continua să-şi susţină cauza: „Drumul meu în politica din România se oprește, cel puțin pentru moment, aici. Voi continua să îmi susțin valorile și cauzele dar într-un alt context. (…) Deocamdată, pentru următorii câțiva ani, voi fi în afara parlamentului iar pârghiile mele de influențare a mersului lucrurilor în țară, realist vorbind, se îngustează substanțial după acest vot.

Pagină mea de facebook va fi, în continuare, o platformă de promovare a valorilor democratice ale societății deschise și un spațiu al dialogului pe care mi-l doresc a fi unul decent și, pe cât posibil, lipsit de atacuri la persoană.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *