Iohannis a anunțat că va desemna premierul după Crăciun

Politica nationala

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va desemna premierul după Crăciun, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni.

„Consultările s-au încheiat, după două zile. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe Eugen Tomac. Pe de altă parte, între timp, s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament, formată de PSD, ALDE şi UDMR”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că în zilele următoare vor avea loc și alte discuții în această privință, fără să precizeze cu cine va avea aceste discuții.

„În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme iar desemnarea va avea loc după Crăciun. Dați-mi voie să vă spun sărbatori fericite”.

Șeful statului și-a început declarația cu un mesaj adresat românilor cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la Revoluție.

„Înainte de a face câteva precizări cu acest subiect, vreau să mă refer la semnificația acestor zile. În urmă cu 27 de ani, revolta împotriva unui regim abuziv a scos oamenii în stradă. Pe 22 decembrie 1989 românii au spus un NU hotărât dictatorii. Să ne amintim astăzi de acei oameni fără al căror sacrificiu nu a fost posibilă o Românie liberă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *