Mitropolitul Vadului, Feleacului si Clujului, Andrei Andreicuț: as fi preferat un premier român și ortodox

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Mitropolitul Vadului, Feleacului si Clujului, Andrei Andreicut, a declarat, joi, la o zi dupa ce Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru functia de prim-ministru, ca, personal, ar fi preferat un „premier roman si ortodox”, explicand ca, in opinia sa, actualul vicepremier Vasile Dincu corespunde tuturor criteriilor, relateaza News.ro.

IPS Andrei Andreicut a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca Liviu Dragnea ar fi trebuit sa il nominalizeze pe Vasile Dincu pentru functia de premier.

„Daca e sa-mi cereti parerea mea personala, v-o spun si pe aceasta. Inca n-o stim pe doamna care va fi prim-ministru, probabil ca e o femeie buna, o femeie priceputa la administratie. Insa, subiectiv, eu as fi dorit sa fie nominalizat un premier pe care il cunosteam si care era… Se stie de la sine, mitropolit ortodox fiind, as fi dorit un premier roman si ortodox. Adica, pe cine, ma veti intreba. Pe domnul Vasile Sebastian Dincu, pentru ca corespundea din toate punctele de vedere la criteriile pe care le avea in minte dl Dragnea. Sigur, ca el a avut un rol deosebit in castigarea alegerilor, ii respectam personalitatea, dar facea mai bine daca il numea de pilda pe domnul Dincu”, a spus Andrei Andreicut, dupa ce jurnalistii l-au intrebat cum comenteaza propunerea de premier.

Sevil Shhaideh este propunerea facuta miercuri de PSD-ALDE pentru functia de premier, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi, dupa consultarile cu partidele, ca va desemna premierul dupa Craciun. Iohannis a reamintit ca a primit doua propuneri pentru functia de premier: Sevil Shhaideh, din partea aliantei PSD – ALDE, si Eugen Tomac, propunerea PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *