100 de clujeni au protestat marți seara împotriva grațierii și modificarea Codului Penal – VIDEO

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Aproximativ 100 de clujeni au protestat marți seara, 31 ianuarie, începând de la ora 18:30, în Piața Unirii, înaintea ședinței de guvern din această seară de la ora 19:45, pentru a protesta împotriva ordonanțelor de modificare a Codului Penal, și anume dezincriminarea abuzului în serviciu și a conflictului de interese.

Acțiunea din această seară de la Cluj a fost una spontană, fiind organizată cu circa o oră înainte pe rețeaua de socializare Facebook, dar câțiva clujeni au răspuns pozitiv la chemarea la protest și au venit pentru a manifesta împotriva intenției guvernului de a trece aceste OUG-uri.

S-a strigat „CNA fă-ți treaba”, „CNA, demisia”,DNA să vină să vă ia”, „Clujul cere, fără grațiere”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, „PSD – Ciuma roșie”, „Antena 3 – niște derbedei”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, „Fără hoție, în democrație”, „Toate partidele, aceeași mizerie” și „Cu televizorul ați mințit poporul”.

Proiectele pot fi citite accesând link-urile de mai jos:

Proiectul Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală

Proiectul Ordonanței de urgență privind grațierea unor pedepse

Clujenii au strigat, din nou, împotriva grațierii și amnistiei, arătându-si solidaritatea pentru bucureștenii care vor organiza o acțiune de protest, miercuri, în fața sediului guvernului.

Cei prezenți și-au anunțat intenția de a ieși în stradă în fiecare seară până până când vor fi retrase ordonanțele de urgență controversate.

VIDEO

Peste 10.000 de clujeni au ieșit duminică, 29 ianuarie, în stradă pentru a protesta împotriva ordonanțelor de urgență privind grațierea și amnistia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *