Scrisoare deschisă trimisa de USR Cluj către PSD Cluj și ALDE Cluj: Cereți retragerea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017 – „În aceste zile tăcerea înseamnă complicitate!”

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Filiala locală USR Cluj solicită public organizaţiilor PSD Cluj și ALDE Cluj să ceară de îndată Guvernului abrogarea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017 de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală!

„Către PSD Cluj, ALDE Cluj
În atenția domnului Gabriel Horia Nasra,
doamnei Steluța Cataniciu, domnului Mircea Irimie

Solicităm organizaţiilor judeţene ale celor doua partide să nu ignore protestele zecilor de mii de clujeni și a sutelor de mii de români din toată țara care îşi manifestă dezaprobarea faţă de această procedura toxică ce clatină din temelii justiţia in România. Cerem conducerii celor două partide respectarea statului de drept!

Salutăm decizia unor membri PSD și ALDE din țară de a se alătura protestului românilor, de a respecta principiile democrației mai presus de disciplina dictatorială a actualei conduceri, înțelegând mecanismul de creare și implementare a unei ordonanțe și efectele acesteia pe termen mediu sau lung!

Încrederea pe care v-au acordat-o alegătorii la recentele alegeri vă dă dreptul să legiferați și să guvernați, dar nu discreționar. Voturile primite pe 11 decembrie 2016 nu sunt un cec în alb și nu legitimează acțiunile din ultimele zile.

Vă solicităm să vă exprimați public poziția. În aceste zile, tăcerea înseamnă complicitate”, se arata intr-un comunicat remis presei de reprezentantii USR Cluj.

Foto: Andrei Dascalescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *