Mihai Chirică, primarul Iașiului, suspendat din toate funcțiile în PSD: „Am fost pedepsit pentru că am spus adevărul”

Politica nationala

Vicepreşedintele PSD, Mihai Chirica, preşedinte interimar al PSD Iaşi, a fost suspendat din toate funcţiile politice la şedinţa CExN al PSD, dar fără a se aplica sancţiunea excluderii din partid, el acuzând faptul că liderul partidului, Liviu Dragnea, a fost dezinformat cu privire la ieşirile sale publice, potrivit Mediafax.

„E o premieră mondială, când un preşedinte de organizaţie care a spus adevărul este pedepsit pentru asta. Arată faptul că mai este mult de lucru. Sunt membru PSD, sunt primarul municipiului Iaşi, am o comunitate pe care trebuie să o reprezint. Nu m-a împins nimeni să intru în PSD. Este drumul pe care mi l-am ales şi voi merge mai departe. Decizia a fost să rămân membru PSD fără funcţie de conducere politică”, a declarat Mihai Chirica.

El a precizat că votul a fost unanim.

„Eu sunt dezamăgit că s-au spus multe lucruri neadevărate faţă de ieşirile mele publice. (…) A fost un act de dezinformare a preşedintelui în ceea ce priveşte atacul meu la adresa PSD, la adresa guvernului Grindeanu, care nu s-a întâmplat niciodată”, a adăugat primarul municipiului Iaşi.

Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica; ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare

„Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a lui Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în CExN ce s-a discutat în organizaţii. O parte dintre colegi i-au cerut lui Mihai Chirica să-şi dea demisia singur din calitatea de membru de partid – sigur, asta ar fi atras pierderea mandatului de primar – iar 3 colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid”, a expus Dragnea, după şedinţa CExN a PSD, situaţia legată de sancţionarea lui Chirica.

„Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere care ar fi fost votată într-o majoritate zdrobitoare, explicându-le lui Mihai Chirica şi colegilor mei, şi aşteptându-ne ca Mihai Chirica să înţeleagă totuşi de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale lui”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că toţi membri CExN i-au transmis lui Chirica faptul că lucruile critice pe care le-a spus în ieşirile sale publice trebuia să le spună în forurile interne ale partidului, de la care a lipsit însă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *