Boc, la congresul PNL: „Un guvern nu poate rămâne la Palatul Victoria fără susținere politică”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Un guvern nu poate rămâne la Palatul Victoria fără sprijin politic, a declarat, sâmbătă primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul Congresului PNL de la București, susținând că, atunci când apar ”chestiuni de interes privat sau de grup” se ajunge la un astfel de ”război”.

„Știu că e grea o moțiune de cenzură, am avut vreo 11. (…) Fără sprijin politic e greu să stai la Palatul Victoria și atunci depinde de abilitatea și de capacitatea lui (n.r.-Sorin Grindeanu) de a-și clădi o susținere politică. (…) Nici un guvern nu poate rămâne fără susținere politică la Palatul Victoria. Cel mai important e să se termine cât mai repede această criză politică, să se termine acest circ, pentru că România are nevoie de stabilitate”, a spus fostul premier, înaintea Congresului PNL, citat de agerpres.ro.

Întrebat de ce s-a ajuns în această situație, Emil Boc a replicat: „Incapacitatea de a guverna în interes public. Până la urmă, dacă toate guvernele ar urmări (…) să guverneze în interes public, nu s-ar ajunge aici. Când apar chestiuni de interes privat sau de grup, atunci se ajunge la un asemenea război. Acum, e o chestiune care ține de grupuri de interese din interiorul partidului care nu pot să-și tranșeze soarta decât punând țara la mezat. Și acest lucru nu e normal”.

În opinia sa, PNL nu ar trebui să guverneze ”cu orice preț”.

„Orice guvernare trebuie făcută în interesul public și al românilor. Nu cu orice preț la guvernare, nu cu orice preț în opoziție”, a conchis primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *