USR strange semnaturi pentru initiativa cetateneasca „fără penali în funcții publice”!

Politica nationala Slider

Uniunea Salvați România inițiază strângerea de semnături pentru o inițiativă cetățenească ce transpune în Constituție cea mai importantă solicitare a românilor care au protestat anul acesta în stradă: fără penali în funcții publice.

USR consideră că se impune introducerea acestei interdicții în Constituție în contextul asaltului asupra Justiției pe care coaliția PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii cu OUG 13 și care a culminat după 9 luni cu proiectul de modificare a legilor justiției ce subminează independența magistraților și anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu.

„USR s-a opus cu toată forța și a organizat primul protest din Parlamentul României împotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din stradă sunt cei care au reușit cu adevărat să blocheze această tentativă a coaliției PSD-ALDE de salvare a corupților. De aceea, USR face din nou apel la români să semneze această inițiativă pentru a reuși împreună să oprim asaltul asupra Justiției. Sperăm că majoritatea PSD-ALDE nu își va permite să blocheze în Parlament o inițiativă cetățenească semnată de peste 500.000 de oameni, așa cum a făcut-o până în prezent cu toate proiectele inițiate de opoziție pentru a curăți politica românească”, a declarat Dan Barna, presedintele USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *