PNL anunta ca va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Tudose

Politica nationala Slider

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a anuntat ca vor inainta o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tudose, care pune in pericol sanatatea economiei romanesti si veniturile cetatenilor.

„Moțiunea de cenzură reprezintă cea mai puternică armă a Opoziției și momentul în care suntem obligați să apelăm la acest instrument, singurul care poate duce la căderea Guvernul esta acesta. Momentul în care, practic, Guvernarea PSD pune în pericol sănătatea economiei românești, pune în pericol veniturile cetățenilor, nivelul de viață al fiecărui român. Voi propune depunerea moțiunii de cenzură și sunt convins că vom iniția săptămâna viitoare procedurile parlamentare. PNL va apela la toate formele de protest pentru a împiedica aplicarea acestor aberații fiscale care riscă să pună pe butuci economia”, a declarat Orban.

De asemenea, Orban vrea sa ii convinga pe cetateni sa sustina aceasta motiune de cenzura si sa trimita mesaje Guvernului Tudose ca nu sustin aceste masuri fiscale.

„Situația în care pune actualul Guvern România impune ca o necesitate depunerea unei moțiuni de cenzură, care este instrumentul prin care putem scăpa România de această năpastă numită Guvernul Dragnea – Tudose. Suntem de asemenea dispuși să generăm o campanie pentru că acești parlamentari care reprezintă partidele din arcul de guvernare au fost aleși de niște cetățeni. Vom face campanie astfel încât să-i convingem pe toți cetățenii să le transmită mesaje că nu susțin aceste măsuri fiscale. Vom pune în mișcare întreaga capacitate de lobby pe care o avem, care nu este doar capacitatea de lobby ca parlamentar, ci și campaniile pe care le vom derula în societate, astfel încât să mobilizăm societatea românească la o poziționare clară împotriva acestor acțiuni. De asemenea, considerăm că orice formă de protest legală este binevenită pentru a opri din drum această calamitate care riscă să lovească România”, a mai precizat liderul PNL.

Si Raluca Turcan sustine motiunea de cenzura impotriva Guvernului.

„Moțiunea de cenzura reprezintă singura posibilitate instituțională și constituțională a opoziției de a scăpa România de un guvern iresponsabil și nociv pentru interesul național.
Guvernarea coruptă PSD-ALDE distruge stabilitatea economică a României pentru a-şi acoperi minciunile din campania electorală.

Prin creşterea poverii fiscale asupra cetăţenilor şi a companiilor, guvernarea PSD-ALDE îşi maschează incompetenţa şi faptul că bugetul de stat a fost drenat masiv în ultimul an spre clienţii politici.

Incompetența guvernării se vede şi în creșterea cursului de schimb şi în lipsa oricăror investiții publice. PSD-ALDE au indus în mediul economic o lipsă acută de predictibilitate. Haosul fiscal va duce la închiderea a mii de firme.

România putea câștiga enorm, în termeni de locuri de muncă nou create dacă guvernarea lăsa economia să meargă liniștită. Adevărul e că PSD și ALDE îi urăsc pe toți cei care sunt competitivi pe o piață liberă. Pe liderii PSD și ALDE nu îi interesează povara legislativă asupra companiilor, pentru simplul motiv că ei întotdeauna ocolesc regulile sau le încalcă: îşi angajează rude, îşi dau fonduri, contracte cu statul sau, mai nou, chiar insule pe Dunăre.

Niciodată nu a fost un contrast mai mare între o guvernare coruptă şi mincinoasă și aspirațiile europene ale cetățenilor care vor decizii economice raționale şi aplicarea nediscriminatorie a legii”, arata Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *