CJ Cluj: Conducerea Aeroportului a refuzat să permită accesul comisiei de recepție pe amplasamentul pistei de 2100 de m

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Miercuri, 20 decembrie 2017, comisia de recepție finală a obiectivului de investiții „Pistă de decolare-aterizare de 3500m – Etapa I și suprafețe de mișcare aferente” s-a deplasat la Aeroport pentru a vizita amplasamentul. Scopul vizitei era acela de a întreprinde verificările la fața locului și celelalte demersuri necesare în vederea recepționării pistei.

Din păcate însă, conducerea Aeroportului a decis să nu permită accesul membrilor comisiei pe amplasamentul obiectivului de investiții, împiedicând astfelîndeplinirea operațiunilor legale premergătoare recepționării pistei și fără de care recepția nu poate avea loc.

Joi, 21 decembrie 2017, comisia de recepție s-a deplasat din nou la Aeroport pentru a îndeplini atribuțiile care i-au fost încredințate în vederea realizării recepției finale.

În situația în care comisia va fi din nou împiedicată să își îndeplinească atribuțiile legale Consiliul Județean Cluj, în calitate de proprietar și de beneficiar al acestei investiții, va întreprinde demersurile legale care se impun, inclusiv cele reglementate de legislația penală, pentru a finaliza procedura de recepție.

Reamintim faptul că, pentru a fi respectată legislația în vigoare și pentru ca noua pistă de 2100 de m să fie legal folosită de către Aeroport, se impune să se realizeze recepția finală a acesteia și, ulterior, includerea în domeniul public al județului. De altfel, acest lucru a fost solicitat imperativ inclusiv de Curtea de Conturi. Abia ulterior Consiliul Județean va putea ca, prin hotărâre, să transmită Regiei Autonome Aeroportul Internațional „Avram Iancu” dreptul de administrare a acestui obiectiv asupra căruia Aeroportul nu deține în prezent niciun titlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *