Liderul USR, Dan Barna, la final de an: „2017- anul când am redevenit cetățeni”

Politica nationala

Proaspăt alesul preşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a făcut o sinteză a acestui an care tocmai se încheie, pe care îl vede ca „anul când am redevenit cetăţeni”. 

Barna a ţinut să mulţumească tuturor celor care au avut încredere şi au votat USR la alegerile din decembrie 2016, transformând acest partid în a treia formaţiune politică a României. 

Redăm mesajul integral al liderului USR:

„Încheiem un an incredibil din aproape toate punctele de vedere. Putem recunoaște cinstit că nu ne-am imaginat nici pe departe provocările pe care ni le-a adus 2017, nici măcar după ce am văzut rezultatul alegerilor de anul trecut, când primul partid pornit onest și exclusiv din interesul pentru societatea în care trăim a reușit performanța, oarecum surprinzătoare, de a intra în Parlamentul României.

Sigur că am bifat greșeli de parcurs și ni le asumăm. Suntem un partid deschis și chiar încurajăm dialogul pe opiniile și viziunile membrilor USR. Avem instrumentele democratice de a reglementa diversitatea de opțiuni în interiorul partidului. Le folosim și funcționeză.

Avem în față un an ce se anunță cel puțin la fel de greu din punct de vedere politic. E misiunea noastră firească să încercăm să blocăm orice abuz al coaliției de guvernare care ne scoate din limitele unui stat de drept. Vom continua să o facem, zi de zi, folosind toate mijloacele pe care legea și creativitate unor colegi grozavi ni le pun la îndemână. Am deschis ușile Parlamentului pentru voi și vom continua să o facem, ca să vedeți cum a fost și cum e condusă România, pe bune, în realitate: discreționar, abuziv, ignorând instituțiile statului și principiile democrației.

Pentru un grup de oameni care învațăm din mers cum se face politica, încurajările venite de la voi sunt semnalul că se poate. Cele mai frumoase și neașteptate cuvinte pe care le-am auzit în seara în care am reușit să blocăm și să mai întârziem cumva, votul final la statutul magistraților, au fost de la un protestatar care ieșise prima dată în stradă la porțile Parlamentului și care mi-a spus: “Nu credeam să apuc ziua în care să aplaud, pe bune, niște politicieni din Parlament. M-ați făcut să fac asta, mulțumim USR!”.

Cu voi alături suntem siguri că se poate. Se poate să faci politică onest, cu interesul oamenilor în minte și în suflet, nu doar cu interese mercantile pentru tine și apropiați. Se poate să câștigi alegeri și să respecți promisiunile din campanie, se poate să îmbunătățești viața copiilor și a celor mai în vârstă cu efort direcționat către ei și cu oameni competenți în funcțiile de decizie. Se poate să-ți menții angajamentele luate față de partenerii externi, dacă acționezi cu bună-credință și responsabilitate.

Se poate menține deschiderea către Uniunea Europeană și SUA. Este direcția pe care insistăm s-o păstrăm, pentru că o Românie izolată este o Românie care nu contează. Am petrecut 45 de ani în această izolare, iar consecințele ei încă ne bântuie, chiar și în pragul Centenarului Marii Uniri.

2017 a fost primul an, din ’89 încoace, când am putut fi, mulți dintre noi, mândri că suntem români și cetățeni ai Europei. Din februarie încoace, sute de mii de oameni am putut fi mândri în suflet, nu pe meschine afișe electorale sau pe stadione, pentru că am redevenit cetățeni. Și, pentru că România nu a fost făcută de oameni care au stat deoparte, te așteptăm alături de noi!

Îți mulțumesc, cetățeanule român, încă o dată pentru încredere și pentru sprijin! Te asigur că tot ce vom face mai departe va fi în acord cu nevoile și așteptările tale și că rămânem vocea ta în Parlamentul României! Împreună, anul acesta, am arătat de fapt că există speranță.

Vă doresc ca 2018 să fie mai bun decât toți ceilalți ani de până acum, plin de fericire și noroc, putere de a recunoaște și susține adevărul și liniște pentru a vă număra bucuriile. Și, poate, din când în când, câte-un zâmbet. La mulți ani!”, a scris Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *