Daniel Buda: „Cetățenii români stabiliți în Marea Britanie trebuie să aibă garanția că după BREXIT drepturile lor vor fi respectate în continuare!”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda susţine că cetăţenii români stabiliţi în Marea Britanie trebuie să aibă o garanţie că le vor fi respectate drepturile şi după BREXIT, susţinând că a făcut o solicitare Comisiei Europene pentru a i se comunica care sunt instrumentele avute la îndemână pentru protejarea drepturilor și demnităților acestor cetățeni ai UE și care sunt sfaturile Comisiei pentru autoritățile române în ceea ce privește ajutorul oferit acestor persoane în procesul de reintegrare după repatriere.

„Premierul britanic, Theresa May, a făcut publică o scrisoare deschisă adresată direct cetățenilor Uniunii Europene care trăiesc în Marea Britanie, prin care a ținut să-i asigure că le vor fi respectate drepturile.

Aceasta a descris, pe scurt, modul în care va funcționa sistemul de acordare a rezidenței, spunând că aceste criterii aplicate vor fi simple, transparente și strict în concordanță cu acordul încheiat pentru Brexit.

Britanicii afirmă că prețuiesc contribuțiile pe care cetățenii UE le au în Marea Britanie în domeniul economic, social și cultural. Diplomația este absolut necesară în astfel de discursuri, însă, în realitate, știm că foarte mulți cetățeni ai Uniunii Europene trăiesc în stres și incertitudine în momentul de față.

Mulți dintre ei vor fi puși într-o situație extrem de nefericită, fiind forțați să părăsească țara unde sperau să locuiască alături de familiile lor. Având în vedere aceste aspecte, am solicitat Comisiei Europene, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, să îmi comunice care sunt instrumentele avute la îndemână pentru protejarea drepturilor și demnităților acestor cetățeni ai UE și care sunt sfaturile Comisiei pentru autoritățile române în ceea ce privește ajutorul oferit acestor persoane în procesul de reintegrare după repatriere. Cetățenii români stabiliți în Marea Britanie trebuie să aibă garanția că după BREXIT drepturile lor vor fi respectate în continuare. Iar în acest sens, atât autoritățile britanice, cele române cât și Comisia Europeană au un rol esențial.

Vă voi reda răspunsul de îndată ce îl voi primi”, a scris liderul PNL Cluj pe pagina sa personala de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *