Senatorul USR Mihai Goțiu, cel mai activ parlamentar clujean în 2019

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goţiu, a fost cel mai activ parlamentar în 2019, având 50 de luări de cuvânt în ședințele de plen, 40 de inițiative legislative și cu 53 de întrebări și 23 de interpelări adresate Guvernului, potrivit unei analize publicate de Mediafax.

Goțiu a fost cel mai activ senator și în primii doi ani ai mandatului, în 2017 și 2018.

Cumulat, în cei trei ani de mandat, Mihai Goțiu a luat cuvântul în plen de 849 de ori, a depus 158 de întrebări, 70 de interpelări și 28 de interpelări adresate primului ministru; a susținut 100 de declarații politice și a semnat 110 inițiative legislative.

„Când am intrat în politică nu mi-am propus ”să fac figurație” în Parlament, ci mi-am asumat să lupt pentru drepturile, visurile și speranțele cetățenilor care mi-au acordat încrederea. În analiza Mediafax, am văzut numeroase exemple de parlamentari care s-au remarcat prin… tăcere. Pe unul dintre ei, senator de Brăila, s-ar putea să-l recunosc din vedere, dar după cât de mult a tăcut, mărturisesc că acum i-am aflat numele. Dar, asta e ciocu mic, leafa merge, iar dacă nu reușim să schimbăm lucrurile (și cu majoritatea din Parlament, de acum, e destul de greu), vine și pensia specială„, a comentat Mihai Goțiu.

Senatorul USR de Cluj este membru în Comisiile permanente pentru Ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, respectiv pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport, dar a activat constant și în Comisia pentru Mediu.

La începutul anului 2020, cum a făcut și în 2018 și 2019, Mihai Goțiu își va prezenta public raportul anual de activitate.

1 thought on “Senatorul USR Mihai Goțiu, cel mai activ parlamentar clujean în 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *