Preşedintele Slovaciei solicită o reconstrucţie a guvernului, după asasinarea jurnalistului de investigaţii care cerceta posibilele legături dintre mafia italiană şi politicienii slovaci

Politica externa
Presedintele Slovaciei, Andrej Kiska, a spus duminica ca va avea discutii cu partidele politice si va indemna la formarea unui nou guvern sau va cere alegeri anticipate pentru a reinnoi increderea publica, dupa asasinarea jurnalistului de investigatii care a zguduit tara, relateaza Reuters.
 
Mii de oameni au marsaluit in Bratislava si in alte orase vineri in memoria jurnalistului Jan Kuciak, care investiga legaturile dintre mafia italiana si politicienii slovaci si care a fost omorat impreuna cu prietena sa chiar inainte ca ziaristul sa publice investigatia.
 
„Voi incepe discutiile cu liderii politici despre cum isi imagineaza ei viitorul si cum sa reinnoiasca increderea oamenilor in statul lor. Vad doua optiuni acum”, a spus presedintele Andrej Kiska. 
 
Kiska nu are parghiile necesare pentru a declansa caderea guvernului, in schimb acesta a spus ca prima optiune ar fi „reconstructia esentiala si extinsa a guvernului care nu ar polariza societatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *