Senatorul Mihai Goţiu şi deputatul Emanuel Ungureanu, cei mai muncitori parlamentari clujeni!

Analize POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deşi au rămas doar doi după demisia din partid a oportunistului Adrian Dohotaru, parlamentarii USR Cluj, Mihai Goţiu şi Emanuel Ungureanu, dovedesc în fiecare zi prin luările lor de poziţie în presă, apariţii televizate sau pe paginile lor de Facebook că sunt cei mai implicaţi, muncitori şi activi parlamentari clujeni.

Vicepreşedinte în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Emanuel Ungureanu a devenit un adevărat „Robin Hood” al sistemului de sănătate românesc, iar sute de clujeni şi nu numai îi urmăresc live-urile pe care acesta le face în mod constant pe pagina sa personală de Facebook cu problemele din sistem. Implicarea sa stârneşte zeci de reacţii şi ajunge „breaking news” în toată mass-media românească şi pe site-urile de ştiri locale şi naţionale, cum a fost şi în cazul Mihai Lucan.

În cifre, activitatea sa parlamentară se traduce prin, potrivit cdep.ro:

Luari de cuvânt: 28 (în 23 sedinte)
Declaratii politice: 6 (din care 2 consemnate conform materialului depus la secretariatul de sedinta)
Propuneri legislative initiate: 40, din care 1 promulgata lege
Întrebari si interpelari: 17
Motiuni: 6

Senatorul Mihai Goţiu este şi el la fel de implicat ca şi colegul său de partid, însă mai mult pe probleme de mediu şi educaţie. Este membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, respectiv în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

Potrivit site-ului oficial al Senatului, Goţiu are 48 de declaraţii politice, 52 de iniţiative legislative, 55 de întrebări, 31 de interpelări, 14 interpelări adresate primului ministru, 392 de luări de cuvânt în plen şi 2 moţiuni.

De altfel, senatorul clujean ia zilnic poziţii pe pagina sa personală de Facebook împotriva acţiunilor Guvernului şi este un apărător al Justiţiei, fiind apropiat de grupurile civice Umbrela Anticorupţie Cluj şi Corupţia Ucide.

De asemenea, Goţiu a fost singurul parlamentar clujean care şi-a prezentat public raportul de activitate la un an de când a fost ales – VEZI AICI REALATAREA CLUJUL POLITIC!

Pagina oficială de Facebook a senatorului clujean a explodat, ajungân la peste 33.000 de fani, fiind cel mai urmărit politician clujean după primarul Emil Boc. 

În zilele următoare vom continua să analizăm activitatea parlamentară a tuturor aleşilor clujeni, care nu trebuie să uite niciodată că suntem cu ochii pe ei non-stop, le analizăm fiecare declaraţie, fiecare luare de poziţie, fiecare activitate.

Atâta timp cât există Clujul Politic niciun parlamentar nu va fi „uitat”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *