S-a rupt lanțul de iubire între PSD și ALDE. Toți miniștrii ALDE demisionează marți și se negociază o coaliție cu PRO România

Politica nationala Slider

În şedinţa Biroului Politic Naţional care a început la ora 16.00 ar urma să fie decisă ieşirea de la guvernare şi alianţa cu Pro Romania, au declarat surse politice pentru Mediafax. Miniştrii ALDE demisionează marţi din Guvernul Dăncilă.

De asemenea, ALDE va vota moţiunea de cenzură pe care o va depune PNL, au declarat surse politice. Formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu va decide luni, în şedinţa Biroului Politic Central retragerea de la guvernare.

Oficial, ALDE va decide să plece de la guvernare în şedinţa Biroului Politic ce începe în scurt timp. De asemenea, va fi luată decizia de a-l susţine pe Mircea Diaconu pentru preşedinţie, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursă şi o alianţă cu Pro Romania.

PNL va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a anunţat, luni, Ludovic Orban, afirmând că a mandatat liderii grupurilor parlamentare din PNL să negocieze cu celelalte partide în acest context.

PNL a luat astăzi în dezbatere situaţia politică şi a luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare. Practic am decis să demarăm imediat după decizii procedurile privitoare la moţiunile de cenzură”, a anunţat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Ponta: Dacă ALDE iese de la guvernare vor fi discuţii în zona parlamentară şi pentru un nou guvern

Victor Ponta a declarat că, în cazul în care ALDE iese de la guvernare, discuţiile între cele două partide se vor extinde dincolo de susţinerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, în zona parlamentară şi a formării unui nou Guvern.

Pro Romania il susţine pe Mircea Diaconu la prezidenţiale

Pro Romania il susţine pe Mircea Diaconu la prezidenţiale, acesta urmând să îi păstreze statutul de independent, dar să aibă susţinerea formaţiunii, a anunţat Victor Ponta.

Pro România îl vom susţine pe candidatul independent Mircea Diaconu la prezidenţiale. Am avut o discuţie cu dl Diaconu. Nu vrem să îl facem din candidat independent candidat politic, nici el nu vrea să se implice în viaţa politică a Pro România. Dacă şi colegii de la ALDE vor susţine pe Mircea Diaconu, ceea ce e probabil, evident că vor fi două partide care susţin acest candidat”, a anunţat Victor Ponta.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din cursa pentru prezidenţiale, iar anunţul va fi făcut în şedinţa Biroului Politc Central, de la ora 16.00, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

ALDE şi Pro Romania discută susţinerea lui Mircea Diaconu la preşedinţie.

Potrivit surselor citate, cei patru miniştri ALDE: Ramona Mănescu (Ministerul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) şi Viorel Ilie (ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul) vor demisiona din Guvernul Dăncilă.

Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului – surse

Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Preşedintele ALDE ar fi anunţat deja în partid că intenţionează să demisioneze din a doua funcţie în stat.

Călin Popescu Tăriceanu a fost numit preşedinte al Senatului în 10 martie 2014. Ulterior, odată cu schimbarea legislativului, în cadrul alegerilor parlamentare din decembrie 2016, Tăriceanu a fost numit din nou la conducerea forului legislativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *