Klaus Iohannis, la Cluj, mesaj către studenți: „Faceţi societatea românească mai bună, mai vie, mai vibrantă şi mai performantă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis stundeţilor, după marşul centenar de la UBB, că aşteaptă de la ei să facă societatea mai bună, mai vie, mai vibrantă şi mai performantă, scire MEDIAFAX.

Iohannis a evocat anii săi de studenţie de la Cluj, spunând că a venit de la Sibiu de la un liceu bun şi i s-a spus continuu că anii studenţiei sunt cei mai frumoşi.

„Probabil după ce vi s-a spus de 100 de ori acest lucru, vă întrebaţi, aşa cum m-am întrebat şi eu la vremea mea <Ok, dar în ce constă asta?>. E fain. Oraşul este senzaţional, o să ieşi cu prietenii, poţi să asişti la cursuri, la seminarii de multe ori foarte bune. De multe ori spun. (…) Dar, totuşi, numai asta nu poate să fie, că dacă ar fi numai atâta ar fi puţin. Cu siguranţă aţi simţit ceva special, ceva ce vă face să fiţi mândri că sunteţi studenţi, în cazul vostru aici în Cluj. Şi atunci întrebarea este bun dar ce este acel ceva şi cum multe lucruri în viaţă le descoperi doar mult mai târziu la adevărata lor valoare, daţi-mi voie să vă spun ce cred eu că este acel ceva ce dintr-un elev face un student. Acel ceva se învaţă şi la curs, şi la seminar, şi la laborator, şi la petrecere şi la întâlnirea cu alţi studenţi şi la participarea la multe evenimente culturale care sunt în Cluj şi, da, se învaţă şi participând la demonstraţii sau în cercuri informale la discuţii de foarte multe ori aprinse despre ce facem noi, cum facem noi şi de ce nu se mişcă politicienii ăştia. Aceste lucruri în realitate reflectă maturizarea reală, reflectă conectarea studentului cu societatea şi aici studentul devine, de multe ori fără să îşi dea seama, un membru foarte activ al societăţii româneşti. Acesta este câştigul cel mai mare şi voi aici în Cluj aţi dovedit nu doar că sunteţi conectaţi, dar sunteţi activi, sunteţi parte foarte activă din societatea românească. Vă felicit pentru acest lucru şi contez pe voi!”, a spus Iohannis.

Potrivit preşedintelui, ceea ce deosebeşte un student de un elev sau „de cineva care trece pur şi simplu prin piaţă nepăsător” este că îşi dă seama că nu este degeaba în societate.

„El este cu un rost. Sunteţi oameni care vă găsiţi repede rostul în societate şi rostul vostru, indiferent ce studiaţi este să faceţi societatea mai bună. Asta să faceţi, asta aştept de la voi: să faceţi societatea românească mai bună, mai vie, mai vibrantă şi mai performantă”, a spusi Iohannis, în discursul ţinut după marşului centenar al UBB.

De altfel, Klaus Iohannis a fost întâmpinat în faţa Casei de Cultură a studenţilor din Cluj-Napoca de un grup de studenţi şi a mers pe jos până în Piaţa Unirii, unde a ţinut discursul.

Pe traseu Iohannis s-a oprit de mai multe ori să îşi facă poze cu oamenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *