Pro România nu a prezentat nicio variantă de premier, dar a oferit un nume de comisar european

Politica nationala

Daniel Constantin, prim-vicepreşedintele Pro România, a declarat că susţine ideea alegerilor anticipate, dacă se va face o majoritate parlamentară în acest sens. Acesta a spus că formaţiunea nu a făcut vreo propunere de premier.

În primul rând am reiterat ceea ce domnul preşedinte Ponta deja a spus în spaţiul public, dacă se va face o majoritate parlamentară pentru a se declanşa procedura de alegeri anticipată, suntem favorabili acestei idei. Din punctul nostru de vedere alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie atunci când avem şi alegeri locale. Pe de altă parte din punct de vedere guvernamental sigur că nu am înaintat o propunere în faţa domnului preşedinte Iohannis, suntem realişti şi ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce în ce mai multe pentru stabilitatea politică a ţării„, a spus Daniel Constantin, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

El a precizat că formaţiunea nu a făcut vreo propunere de premier, dar are persoane pregătite.

În plus, Constantin a vorbit despre necesitatea de a avea profesionişti în viitorul guvern.

Cred că avem nevoie de profesionişti, să nu mai avem oameni amestecaţi la ministere de nişă. E un an extrem de dificil până la alegerile parlamentare”, a mai spus Daniel Constantin.

Constantin a explicat şi că Pro România are un nume pentru comisar european din partea României, Corina Creţu, care ar obţine cu siguranţă portofoliul şi ar trece de verificările Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *