USR Cluj îl acuză pe Boc că a mărit salariile de bază ale conducerii Primăriei deși premierul a anunțat limitare de costuri

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

USR Cluj îl acuză pe primarul Emil Boc că a mărit salariile de bază ale conducerii Primăriei în ciuda deciziiloe premierului Ciolacu de limitare de sporuri în administrația publică.

”După ce a lăudat OUG-ul Guvernului Ciolacu PNL privind disciplina financiară la nivel local, numind-o răul cel mai mic pentru România, Emil Boc și majoritatea PNL-PSD-UDMR au eliminat efectele majorând salariile de bază ale conducerii din Primăria Cluj-Napoca.

OUG-ul lăudat de Emil Boc elimină sporurile pentru funcțiile de conducere la nivel local, în numele disciplinei financiare. Ca să compenseze această pierdere la venituri, Emil Boc a majorat salariile funcțiilor de conducere cu un coeficient acoperitor”, anunță USR Cluj.

”Domnule Boc, ”dacă e să fim corecți cu România”, așa cum spuneați la începutul ședinței, haideți să spunem adevărul – azi creați o nouă categorie de speciali prin această hotărâre prin care anulați efectele deciziei guvernului de a limita beneficiile acordate celor cu funcții de conducere, prin introducerea lor în salariul de bază. Cum e corect față de ceilalți cetățeni care vor fi afectați de măsurile impuse de guvernul dumneavoastră, de Guvernul PNL-PSD?

Nu noi USR vrem să tăiem din veniturile angajaților, ci guvernul dumneavoastră PNL-PSD a decis asta. Și nu am văzut să vă opuneți în interiorul PNL sau al Coaliției, nici din poziția de membru PNL, nici din poziția de președinte AMR. Din contră, ne-ați spus azi că este răul cel mai mic, că e nevoie de o disciplină financiară.

Prin măsurile promovate de colegul dvs de partid din guvern, le vor scădea veniturile sutelor de mii de români, inclusiv zecilor de mii de IT-iști din Cluj, iar lor nu le va crește nimeni, din bani publici, salariile, pentru a compensa măsurile guvernului PNL-PSD”, a spus în ședința CL, Adriana Cristian.

USR a votat înpotriva acestei decizii în Consiliului Local  dar ea a trecut datorită majorității PNL-UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *