PNL Cluj l-a suspendat pe primarul din Florești, Horia Șulea, din toate funcțiile deținute în partid. „Voi candida independent”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Condamnarea la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu i-a fost fatală primarului Floreștiului, Horia Șulea, care a fost suspendat de PNL Cluj din toate funcțiile deținute în partid.

Biroul Politic Județean al PNL Cluj, întrunit astăzi, l-a suspendat pe primarul Horia Șulea din toate funcțiile detinute in partid: președinte al organizației Floresti și vicepresedinte PNL la nivel județean.

Edilul floreștean s-a declarat surprins de decizia conducerii și a anunțat că va candida ca independent pentru un nou mandat de primar al comunei Florești.

„S-au grăbit să mă execute. Asta e. Atâta merit după 30 de ani de PNL și 12 ani de administrație locală. Președintele Daniel Buda mi-a spus că este convins că nu sunt vinovat și că voi câștiga la Apel. Voi candida la Primaria Florești ca independent„, a spus Șulea pentru floresti24.ro

Magistrații Tribunalului Cluj l-au condamnat în 27 decembrie anul trecut pe primarul comunei Florești, Horia Șulea, la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracțiunilor de corupție. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani și 6 luni. Sentința nu este definitivă.

Primarul a fost trimis în judecată în ianuarie 2018 într-un dosar care vizează trei infracțiuni de abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, Horia Şulea, în calitatea sa de primar și ordonator principal de credite, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale în cuantum total de 123.516,4 lei.

Procurorii îl mai acuză pe edilul din Florești că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, ar mai fi efectuat plăţi nelegale și pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii, în cuantum de 54.126 lei. De asemenea, și în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar, Șulea şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 98.883,7 lei.

Legea spune că un primar care este suspendat dintr-un partid nu își pierde funcția de primar. Acest lucru se produce numai dacă acesta își dă demisia din respectivul partid sau dacă este condamnat definitiv de o instanță de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *