Senatorul USR Mihai Goțiu le mulțumește tuturor celor care s-au implicat pentru includerea Roșiei Montane în UNESCO

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Senatorul USR Mihai Goțiu le mulțumește public, într-o postare pe Facebook, tuturor celor care s-au implicat civic pentru includerea Roșiei Montane în UNESCO

Astăzi, în ceasul al 13-lea, Guvernul Orban a răspuns solicitărilor venite din partea USR și a zecilor de mii de cetățeni care au cerut, în ultimele zile, reluarea procedurilor pentru includerea Roșiei Montane UNESCO, precum și celor care au ieșit în stradă, în Piața Victoriei, aseară, și astăzi în mai multe localități din România, în fața sediilor PNL. Ministrul Culturii a anunțat, în urmă cu puțin timp, că va trimite, astăzi, notificarea la UNESCO, astfel încât Dosarul Roșia Montană să se afle pe ordinea de zi a Comitetului UNESCO din această vară (sursa: https://www.g4media.ro/breaking-guvernul-anunta-ca-reia-ast…)

Am demonstrat, încă o dată, că împreună, suntem o forță care îi poate obliga pe decidenții politici să-și țină cuvântul și care poate schimba România. Reluarea procedurilor pentru Roșia Montană în UNESCO a figurat, în mod expres, la solicitarea USR, în protocolul semnat cu PNL pentru învestirea Guvernului Orban.

Vă mulțumesc, tuturor celor care v-ați implicat și ați avut încredere în noi, dar lupta merge mai departe. Pentru că includerea Roșiei Montane în UNESCO e doar un pas pentru transformarea acestei localități într-un model de dezvoltare durabilă, bazat pe valorificarea patrimoniului cultural și natural excepțional din zonă.

Sunt convins că aveți energia și determinarea să parcurgem, până la capăt, toți acești pași. FELICITĂRI ȘI MULȚUMIRI, OAMENI BUNI!„, a declarat Mihai Goțiu, senator USR.

Mihai Goțiu a documentat, ca jurnalist, cazul Roșia Montană, scriind și o carte pe această temă, „Afacerea Roșia Montană”, distinsă cu mai multe premii naționale. A continuat lupta și în Senatul României, fiind cel care a solicitat, din partea USR, în protocolul semnat cu PNL, condiția reluării procedurilor de înscriere a Roșiei Montane în UNESCO, blocate de Guvernul Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *