UPDATE. Goțiu: ”Activistul Adrian Dohotaru a fost amendat pentru ”Marșul Haosului Imobiliar”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
UPDATE: Activistul Adrian Dohotaru a scris pe contul de facebook că a  fost amendat cu 4000  lei.
~
”In Romania, daca faci doua drumuri ilegal spre padure iei 1.500 de lei amenda per drum. Daca faci protest împotriva drumului ilegal prin padure iei 4.000 amenda. Noroc ca nu am luat pana in 15.000 cum a anuntat initial Jandarmeria ca sunt pasibil. Unde e dreptatea?”, a scris acesta pe facebook.

…………………………………………..
 
Organizatorul ”Marșului Haosului Imobiliar”, activistul civic Adrian Dohotaru a fost amendat de autorități, susține activistul de mediu Mihai Goțiu, pe facebook.
 
Motivul a fost că la marșul autorizat erau permiși 100 de oameni dar au venit mai mulți.
 
Clujul Politic l-a contactat pe Dohotaru dar acesta nu a răspuns.
 
”E aberant, aberant, aberant, să citesc, astăzi, la prima oră, că inițiatorul protestului, fostul coleg Adrian Dohotaru, a fost amendat cu ”aproape 15.000 de lei”, pentru că la plimbarea prin (încă) pădurea de lângă Cluj au participat câteva sute de oameni în plus față de estimarea inițială, de o sută (cât ar permite legea). De ce e de mai multe ori aberant? Pentru că firma care și-a tras ILEGAL drum prin pădure, să se poată apuca de construit ansambluri imobiliare, a fost amendată cu doar… 4.000 de lei. Bani de semințe. Costul a jumătate de metru pătrat (da, jumătate de metru pătrat) din prețul de vânzare al viitoarelor apartamente și vile din zonă!
Pentru că participanții la marș au venit pentru că le pasă de sănătatea lor și a tuturor clujenilor. Cum să-i amendezi pentru că ar fi încălcat norme de protecție a sănătății!? Nota bene: din imagini se vede că participanții poartă mască și sunt dispersați în grupuri, grupulețe pentru a păstra distanțarea. Oare le poate explica cineva tovarășilor de la Jandarmerie și, mai ales, șefilor lor, că există deja mai multe studii științifice, validate și publicate în reviste internaționale de prestigiu, care spun că pandemia asta care ne-a dat sănătatea și viețile peste cap a fost cauzată de distrugerea biodiversității? Și le explică cineva că unul dintre principalii factori agravanți ai pandemiei sunt problemele de sănătate cauzate de poluare?
No, am și eu un mesaj pentru toți afaceriștii care nu înțeleg că nu poți face profit din distrugerea sănătății altora, pentru toți susținătorii lor politici, de la nivel local și central, și pentru toți ultra-zeloșii de prin Jandarmerie, care își închipuie că sănătatea lor și a copiilor lor se poate proteja prin ”ordin de la șefu”: amenda asta e doar un factor de mobilizare în plus. Dacă vă iluzionați că se lasă cineva intimidat de asemenea practici, vă înșelați! Pentru că miza – sănătatea noastră, a copiilor și nepoților noștri (și a voastră, a copiilor și nepoților voștri, băi fraierilor care dați amenzi!) – e prea mare pentru a renunța!”, a scris Mihai Goțiu.
 
Sursa foto: Ioan Pan, via Clujul Civic:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *