OPINIE. Popularitatea lui Emil Boc, „motorul” care ține în viață PNL Cluj

Editoriale POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Candidatul PNL pentru al cincilea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (54 ani), a ieșit pe străzile Mănăștului la o acțiune clasică de campanie electorală, alături de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, viceprimarul Dan Tarcea și alți membri PNL Cluj mai puțini cunoscuți printre clujeni.

Chiar dacă actualul edil este favorit cert la alegerile locale din 27 septembrie și, teoretic, nu ar avea nevoie de campanie, prezența sa la acțiunile electorale sunt pentru a atrage capital electoral pentru partid, popularitatea sa ținând PNL Cluj în viață, de altfel o filială slabă și care nu a reușit să își formeze lideri din generația tânără care să preia ștafeta după ce Emil Boc, Alin Tișe sau Dan Tarcea nu vor mai conta în spațiul public din diverse motive.

La Cluj, PNL are marea problemă că nu a reușit să crească pe nimeni în ultimii ani la cel putin un sfert din popularitatea lui Emil Boc care să preia primăria în eventualitatea în care edilul se va retrage din cursă.

Dar unul dintre motivele pentru care Emil Boc a coborât anul acesta la „munca de jos” și a ieșit pe străzi mai des față de alte campanii este teama pe care o au liberalii clujeni de a pierde majoritatea în Consiliul Local Cluj-Napoca, acolo unde USR-PLUS vine tare din spate și amenință pozițiile consilierilor locali.

Temerea cea mai mare pentru liderii PNL Cluj este ca Emil Boc să câștige al cincilea mandat, dar să aibă un Consiliu Local ostil și fără majoritate. Liberalilor le-ar conveni un CL liniștit și tăcut, format din consilieri loiali și credincioși, „roboței” de partid și yesmani care să ridice conștincioși mâinile pentru „a trece” hotărârile fără întrebari incomode, așa cum s-a întâmplat până acum în ultimii 16 ani în fieful liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *